Bez ovoga ne bi trebala kretati na plažu

promo
Sunce piči, mi roštiljamo... Ili tako nekako. Doduše, ključno pitanje je imaš li SPF?
Vidi originalni članak

Pričamo li o djetinjstvu sigurno nam prvo napamet pada dosadno mazanje kremom za sunčanje - i to s onim gustim, iako legendarnim, snježno bijelim kremama za sunčanje koje su se razmazivale danima, i nerijetko i dalje ostale bijele. Moramo priznati da su neke od nas baš zbog takvih proizvoda počele izbjegavati kreme za sunčanje, jer logično, osjećale smo se kao da nam one stvaraju neprobojan sloj do kojega nikad, pa ni tada, neće doći preplanulost. Međutim, od tada je sunce postalo drastično opasnije, a potreba za zaštitom je postala bitnija no ikad. I da, više se NE moraš mazati tim bijelim masnim mazalicama!

Vjerovala ili ne, po nekakvim "propisima" tijekom 7. i 8. mjeseca na moru baš svi bi trebali koristiti faktor 50+ i pritom nositi kapu i laganu bijelu majicu. I da, izbjegavati sunce od 10-17h. Ipak, slažemo se, to je daleko od realnosti, ali nemoj zabušavati i sunčati se bez ikakvih proizvoda po najjačem suncu. Jesi li znala da tvoja koža od sunca opako stari? A pritom osim potencijalnog melanoma, možeš dobiti i pjege? Vrijeme je za osviješteno sunčanje - i obećajmo ti, pocrnit ćeš kao da koristiš dobro staro maslinovo ulje!

Nove formule na tržištu obećavaju svašta, ali mi ti donosimo naše favorite. Oni su lagane teksture, mirišu vrlo ugodno, imaju faktor oko 20 do 30 (možda slabašan, ali nije za odbacit!), lagano se razmazuju, ne ostavljaju sloj boje, nisu ljepljive i čak neki od njih ubrzavaju proces dobivanja boje! Fantastično, znamo. 

1) Nivea Sun Protect & Bronze ulje u spreju SPF 20 - 199,90 kn
2) Nivea Protect & Moisture trigger sprej SPF 20 - 97 kn
3) Hawaiian Tropic Protective Spray Oil SPF 20 - 12,29 funti
4) Lancaster Sun Beauty Satin Sheen Oil Fast Tan Optimizer SPF30 - 24 funti
5) Olival SunOile ulje za sunčanje SPF 20 - 69,90 kn

Posjeti Miss7.24sata.hr