Baršunasti nokti veliki su trend na TikToku i savršena jesenska manikura

Instagram @kt.geelkyyned
Vidi originalni članak
  • Nakon čokoladno glaziranih noktiju Hailey Bieber, društvene mreže pune su još jednog trenda noktiju
  • Baršunasti nokti pravi su hit na TikToku što pokazuje da ih ne moramo nositi samo oko blagdana
  • A evo kako ih napraviti kod kuće!

Nokti trenutno doživljavaju svoj veliki trenutak na TikToku, najprije s trendom glaziranih pa onda i čokoladno glaziranih noktiju koji je pokrenula Hailey Bieber, a sada s baršunastim noktima, koji su postali viralni u posljednjih nekoliko dana. Malo je reći da smo pomalo opsjednuti i prilično smo sigurni da bi upravo ovi nokti mogli postati naš omiljeni jesenski trend kad se u pitanju manikura.

Baršunasti nokti podižu standardnu manikuru na sljedeću razinu, dajući noktima luksuzan izgled glatkog pliša koji se presijava ovisno iz kojeg ga kuta gledamo. Mješavina svjetlucavih i metalik lakiranih efekata, baršunasta manikura je usmjerena na stvaranje iluzije teksture materijala od kojeg se odbija svjetlost na različite načine, zbog čega se najbolje prikazuju uživo ili putem videa.

@heluviee

velvet nails✨🕊

♬ original sound - Laerke

Iako su baršunasti nokti obično najpopularniji oko božićnih praznika, tijekom prošlog tjedna svjetlucava, dimenzionalna i krajnje očaravajuća manikura dominirala je društvenim mrežama stoga mislimo da nećemo previše pogriješiti kada kažemo kako će ovaj trend dominirati i jeseni. 

Kako napraviti baršunaste nokte kod kuće?

Baršunasti nokti nisu manikura koju možeš dobiti jedino u salonu za nokte, dobra vijest je da ih možemo napraviti i kod kuće. Iako se na prvu čini teškim, nije tako - uz nekoliko savjeta i malo prakse, moguće ih je ukrasiti baš kao u salonu.

Prvi korak je da se nokat premaže primerom - tekućinom koja se koristi kod ugradnje umjetnih noktiju ili nanošenja trajnog laka. Zatim se preko njega nanese osnovni premaz koji neki nazivaju i podlakom. Dok je još mokar, nokat se uroni u prah za nokte u željenoj boji, a višak se jednostavno istrese.  Zatim se nokat ponovno premaže osnovnim premazom i opet ponovi postupak. Nakon toga potrebno je nanijeti aktivator koji će očvrsnuti prethodne slojeve. Sljedeći korak je poliranje površine nokta kako bi postala savršeno glatka. Potom opet nokat premažemo aktivatorom, a zatim se nanese završni premaz za brzo sušenje visokog sjaja.

Iako se čini kompliciranim i dugotrajnim procesom, u praksi je vrlo jednostavno.

A svima onima kojima se ovo čini kao previše posla, postoje i baršunasti matirani lakovi. Možda nećete postići isti sjaj, no barem će tekstura biti zadovoljavajuća. Nama se sviđaju svečane crvene, nježne roze i glamurozne zlatne nijanse za ovaj izgled, ali tamnije zimske nijanse poput krom sive i tamno ljubičaste također dobro pristaju na baršunaste nokte. 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr