Antonia Matković: "Obožavam trajni lak za nokte!"

Tomislav Miletić/Pixsell
Samozatajna pjevačica grupe Pavel Antonia Matković, privukla je našu pažnju izvanserijskom eteričnom ljepotom. Njena mogućnost transformacije je nevjerojatna – jednako dobro izgleda kao žena iz budućnosti, ali i kao zvijezda noir filmova. Samo za Budi.IN otkrila je tajne svoje ljepote!
Vidi originalni članak

Antonia Matković kaže da ima mnogo beauty ikona, no jednu ipak naviše cijeni – Natalie Portman. Cijeni zanimljive, posebne žene koje imaju nešto djetinje u sebi, a zanimljivo je kako i sama savršeno odgovara tom opisu.

"Mislim da je moj prvi kozmetički proizvod bio komplet koji mi je poklonila teta, a sastojao se od mini ruževa, maskare i olovčica za iscrtavanje očiju i usana. To su, naravno, bili testeri, ali sjećam se da su bili L'Orealovi i da su imali predivan miris. Naravno, već sa deset godina sam znala prisvajati mamine ruževe, bakine starinske ukosnice i nakit", prisjeća se Antonia.

Popularna pjevačica kaže kako je, kad je bila mlađa, prolazila kroz razne faze, ali ne smatra da je imala previše kikseva. Voljela je eksperimentirati s kosom, pa je tako imala i izrazito kratku kosu, dugu tek par centimetara.

"Bila je to super frizura, rado bih je opet isprobala! U toj fazi sam isprobala i sve boje, a jedini kiks je bio prelazak iz jako tamne boje u jako svijetlu ('Gwen Stefani' zblajhanu). Bojala sam se sama pa nije ispalo najbolje. Izgledala sam kao malo žuto pile, zatim sam cijelu noć probdjela i čekala 7 sati ujutro, tj. prvog frizera u kvartu, da otvori salon i ispravi sve moje greške", prisjeća se kroz smijeh.

Danas svoju beauty rutinu ne može zamisliti bez Nivea kreme za lice, tuša za oči i Labella s okusom višnje, a kada želi posebno zablistati tu je Maybelline shimmer koji daje dodatni sjaj licu i pogledu. Trudi se ne nositi previše teške šminke, pa je skida odmah nakon snimanja.

"Obično zamolim vizažistice da mi skinu sav svoj umjetnički rad s lica. Jedino ako dalje idem van i želim biti lijepa, tada ga skidam tek kad dođem kući, i to Bourjois micelarnom otopinom, koja mi je svojevrsno otkriće jer je jako blaga i nježna. Nakon toga nanesem malo ricinusova ulja. Također, i san učini svoje, pa se ujutro uglavnom probudim kao da se ništa nije dogodilo", otkriva Antonia tajne svoje ljepote.

Jako pazi na svoju kožu te se trudi njegovati je kremama i uljima. Ima izrazito suhu kožu i ako je ne maže i ne hidratizira, zateže je. Voli i pilinge, a najdraži joj je Afroditin, sa šećerom i medom. Voli mirisne kreme, koje nakon nanošenja dugo ostaju na koži.

"Povremeno odlazim na IPL depilaciju, to mi je otkriće. Zatim, masaže eteričnim uljima u salonu Amplissime, a također sam pobornica i trajnog laka za nokte – izgleda dobro i poboljša mi kvalitetu nokta", kaže Antonia.

Za kosu joj se brine frizerski salon Boye by BBK te Branka Trohar za koju kaže da uvijek zna što njenoj kosi treba, posebno ako se radi o boji kose. Uglavnom koristi preparate za suhu i obojanu kosu marke Keune, ali i ulje makadamije.

"Starenja se ne bojim, ima žena koje jako lijepo izgledaju i sa 50, 60. Uvijek gledam svoju mamu, koja je jako lijepa i sa svojih 56 godina pa se nekako nadam da će geni odraditi svoje, meni u korist. Botoks i plastične operacije su, koliko znam, dobile svoju blagu zamjenu u  obliku  fillera, pa možda bih jednom bila sklonija tome, nego noževima", dodaje za kraj.

Više slika pogledaj u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr