8 frizura koje možeš napraviti u 60 sekundi

miss7
Mini makeoveri koji život znače - ovi savjeti mogli bi dobro doći svakoj djevojci kojoj je dosadila njena stara frizura (a ne ipak želi drastične promjene)
Vidi originalni članak

Ako si poput nas, vjerojatno si se bezbroj puta pronašla u situaciji u kojoj ne znaš što napraviti s kosom. Prvenstveno jer si se navikla nositi je na jednak način, a zatim i jer ti nedostaje ideja. Srećom, hrpetina cura bavi se DIY projektima i uskače nam u pomoć - donosimo best of njihovih ideja. Prouči ih u nastavku!

1. Bandana

Zaveži niski rep, ali potrudi se da ostane ležeran, a zatim oko gumice zaveži bandanu u čvor. Bilo da je riječ o klasičnoj crvenoj, crnoj, bijeloj ili tamnoplavoj, već one će dati odličan akcent outfitu. 

2. Ukosnice

Umjesto da ih koristiš samo za pričvršćivanje frizure, izloži ih u maniri najljepšeg obruča ili kopče. Ukosnice poredane jedna do druge imaju vrlo cool retro efekt kojemu danas rijetko odolijevaju urbane djevojke, ali i šire.

3. Veliki obruč

Pusti kosu da se osuši na zraku i ukrasi je samo velikim obručem. Spoj prirodnosti i atraktivnog detalja u kosi dat će poseban allure tvom stylingu.

4. Neuredna punđa

Djevojke se slažu da je najteže napraviti neurednu punđu, da izgleda totalno opušteno i spontano, ali ključ je upravo u tome. Samo je zaveži i pusti! Leti li ti previše pramenova oko glave, uhvati ih ukosnicama.

5. Elastična traka

Napravi totalno cool rep tako što ćeš svezati zalizani niski rep i zatim ga omotati što dužom elastičnom trakom. Igraj se bojama tako da ih možeš spojiti s outfitom.

6. Kopčice

Napravi polupodignutu frizuru tako da digneš polovicu kose u rep ili od jednoga dijela ispleteš pletenicu, a zatim se igraj kopčicama. Iznenadit ćeš se kakvih sve kopčica ima na tržištu, pa izaberi najzabavnije i njima podigni ovaj jednostavan look!

7. Twist

Umjesto klasične pletenice napravi twist pletenicu koja će mamiti poglede. Prvo zaveži visoki zalizani konjski rep, a onda ga podijeli na dva jednaka dijela. Zatim motaj pramen oko pramena i učvrsti kraj pletenice čvrstom gumicom.

8. Marama

U maniri urbane gusarice zaveži atraktivnu maramu oko glave. Ova jednostavna frizura izvrsna je za bed hair days ili bilo koje druge situacije kada ne želite da vam kosa bude u prvom planu.

Posjeti Miss7.24sata.hr