7 pravila kako da izabereš savršen ruž za sebe

Pinterest/AlbionFit
Baš sve na tvom licu igra ulogu u odabiru odgovarajućeg ruža, od tena do boje očiju, a kad ga pronađeš, nećeš ga više nikad htjeti mijenjati!
Vidi originalni članak

Prve (i najosnovnije) stvari make upa su maskara, ruž i puder. Maskaru je najjednostavnije kupiti, za puder moramo poznavati ton i podton kože, no da bi kupila idealan ruž moraš poznavati svoje lice još i bolje. Većina kupuje ruževe bez razmišljanja - sviđa nam se boja ili tekstura. No, želimo li da nam ruž idealno stoji, doslovno naglašavajući našu prirodnu ljepotu, treba obratiti pozornost na čak sedam pravila. 

1. Odredi ton svoje kože

Odrediti ton kože je lagano. U svijetu make upa podjela najčešće ide ovako: fair (blijeda put, najčešće s pjegicama), light (svijetla koža nešto toplijeg tona), medium (blaga preplanulost), tan (jaka preplanulost) i deep (tamnoputost). Ljudima koji spadaju i "fair" i "light" najbolje odgovaraju tonovi boje breskve, ružičaste, zagasite nude i crvene, "medium" je idealan za prljavo ružičasto-ljubičastu, prljavo ružičastu i crvenu boje trešnje, dok "tan" i "deep" blistaju s tamno ružičastima, smeđima, nude, bojom šljive i tople karamele. 

MAKE UP 3 nova proljetna ruža u koja ćeš se zaljubiti

2. Odredi podton kože

Podton kože se najjednostavnije otkriva uz dva trika: itrik s venama ili trik s nakitom. Prouči si vene na ruci - ako su plave ili ljubičaste onda imaš hladni podton, a ako su zelenkaste, imaš topli. Ako su negdje između toga, imaš neutralan ton. Slično je s nakitom - ako ti bolje stoji zlatni nakit, onda si topli tip, a ako ti bolje stoji srebrni si hladni. Stoji li ti oboje - blago tebi!

3. Odredi oblik usana

Oblik usnice određuje stoje li ti bolje svijetli ili tamni ruževi. Imaš li veću gornju usnicu, izbalansiraj izgled usana tako da naneseš svjetliju nijansu na donju usnicu, a tek malo tamniju nijansu istoga ruža na gornju usnicu. Ako imaš veću donju usnicu, pomiješaj malo nude ruža na sredini gornje usnice, preko bilo kojeg ruža. U prvom slučaju, ruž će gornju usnicu smanjiti, a u drugom je povećati.

MAKE UP Ovo je najbolji ružičasti ruž koji sam ikad probala

4. Odredi veličinu usana

Ljudi s većim usnicama bi trebali izbjegavati sjajne ruževe jer oni povećavaju usnice (osim ako ne želiš da su još veće!), a oni s malim usnicama bi trebali izbjegavati tamne ruževe i one vibrantnih boja jer će privući pažnju na to koliko su usnice male.

5. Odredi boju kose

Možda nisi mislila da boja kose može toliko utjecati na to koji ti ruž odgovara... no ovako stoje stvari: crvenokose bi trebale birati terakotu i koraljne nijanse, brinete tonove lososa ili zagasito ružičaste, plavuše svijetle puti crvene ili vibrantno ružičaste, plavuše tamne puti tonove tople ružičaste i karamele, crnokose svijetle puti tonove trešnja crvene, jarko ružičaste i karamelu, a crnokose s tamnom puti tonove šljive, bordo i tamno ružičaste.

6. Odredi boju očiju

Ovo već znaš pa samo pogledaj što ti odgovara. Sivim očima pašu nude nijanse i boje lješnjaka, zelenima crvene i ružičaste, plavima breskvaste ružičaste i tople crvene, a smeđima i tamnosmeđima, tamne nijanse, zagasito crvene i tople smeđe.

7. Odredi nijansu zubiju

Svatko ima drugačiju nijansu zubiju i to uistinu igra veliku ulogu u odabiru ruževa. Ako imaš snježno bijele zube možeš više manje sve nositi, no ako imaš žućkaste zube, trebala bi se držati ružičastih i narančastih nijansi ili još bolje, birati nijanse s jakim plavim pod tonom jer će one napraviti kontrast sa zubima i vizualno ih pobijeliti. Da, tu spadaju i plavi ruževi koji su i dalje vrlo popularni.

Posjeti Miss7.24sata.hr