7 pogrešaka pri korištenju suhog šampona zbog kojih nećeš postići željeni efekt

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Ruku na srce, često ne čitamo upute, jer nam se upotreba čini vrlo jednostavnom 
  • Tako je i kod suhog šampona: čini se dovoljno malo promućkati, raspršiti, malo proći kroz kosu i spremna si!
  • Pa, ispada da je tu uključeno još nekoliko stvari

Ne brini, nije teško ili komplicirano, nego je riječ o samo nekoliko beauty pogrešaka koje ćeš rado pročitati! Zato čitaj dalje i na trenutak ostavi po strani suhi šampon dok proučavaš ove uobičajene pogreške.

Pogreška #1: Stavljanje previše proizvoda

Porskaš obilato taj suhi šampon kao da u ruci držiš bocu šlaga? (Što više to bolje, zar ne?). Suhi šampon je spas za pretjerano masnu kosu, ali previše šampona nije dobro. Naime, previše proizvoda može kosu učiniti bezbojnom, teškom i sljepljenom - a ne svježijom i punijom kao što bi trebalo.

Započni s malo šampona, pričekaj nekoliko minuta da počne djelovati, a zatim prema potrebi primijeni više.

Kosa ti je masna, a nemaš vremena ni suhog šampona? Pokušaj s dezinficijensom za ruke!

Pogreška #2: Prskaš preblizu tjemena

Djeluje učinkovitije ako ga naneseš što bliže korijenu kose, zar ne? Pogrešno! Kako bi spriječila taj kredasto bijeli izgled koji ponekad možeš dobiti, poprskaj suhi šampon najmanje 6-10 centimetara od korijena.
To će pomoći ravnomjernoj distribuciji proizvoda.

Nije samo za kosu! 5 iznenađujućih ideja kako možeš koristiti suhi šampon

Pogreška #3: Prskaš po pogrešnom dijelu kose

Nemoj poludjeti i raspršiti suhi šampon po svakom centimetru glave. Prskanjem po cijeloj glavi, osobito na vrhovima, kosa može postati dosadna, kruta i kovrčava. A šanse su da vjerojatno nemaš masnih vrhova. Primijeni ga samo na korijen i gornjih nekoliko centimetara glave. 

via GIPHY

Pogreška #4: Koristiš pogrešnu boju za svoju kosu

Korištenje pogrešno obojenog suhog šampona velika je pogreška! Ako imaš plavu ili svijetlu kosu, tamnija nijansa zaista će ti diskolorirati pramenove. Ako imaš smeđu ili crnu kosu i koristiš svijetle tonove, na kraju ćeš izgledati kao da si upala u brašno. Srećom, za većinu boja kose postoje različite nijanse!

Čista kosa Za brinete, crnke, plavuše i riđokose: Napravi sama svoj suhi šampon, jednostavno je i ne ostavlja bijeli trag

Pogreška #5: Ne umasiraš proizvod

Suhi šampon čudotvoran je, ali u ovom slučaju moraš mu malo pomoći. Ako ga poprskaš i ništa ne poduzmeš, samo će ti stajati na glavi i neće raditi svoj posao.

Obavezno vrhovima prstiju umasiraj proizvod u tjeme i korijen.

via GIPHY

Pogreška #6: Umasiraš šampon odmah nakon što ga naneseš

Ustanovili smo da proizvod moraš umasirati, ali nemoj to učiniti odmah. Svaki se proizvod može razlikovati, ali pričekaj barem nekoliko minuta prije nego što ga umasiraš i očetkaš.

Pogreška #7: Primjenjuješ ga svaki dan

Suhi šampon fantastičan je način da se smanji masnoća i osvježi izgled. Međutim, svakodnevna upotreba može ti donijeti više štete nego koristi. To može uzrokovati previše nakupljanja proizvoda i s vremenom začepiti folikule. Samo ga nemoj koristiti previše puta između svakog mokrog pranja kose. Daj tjemenu malo vremena da odahne i bit će spremno!

via GIPHY

Zaključak…

Svakako imaj na umu ove pogreške prilikom sljedećeg korištenja svog tajnog oružja. Suhi šampon bit će ti najbolji prijatelj ako ga pravilno koristiš. Svaki dan će biti dobar dan za tvoju kosu!

Posjeti Miss7.24sata.hr