7 drogerijskih krema i seruma s retinolom koji su jednako učinkoviti kao i oni po višim cijenama

e.l.f. Cosmetics Foto: e.l.f. Cosmetics
Vidi originalni članak
  • Jednako kao i u ponudi luksuznih beauty brendova i među drogerijskim se može pronaći odličnih proizvoda koji targetiraju razne probleme i nesavršenosti na koži
  • U drogerijskoj ponudi tako postoje učinkoviti proizvodi koji sadrže retinol, kojim znanstveno dokazano možemo zagladiti i pomladiti kožu
  • Razne formule s retinolom, kojima možemo tretirati kožu lica, ali i tijela, dolaze u obliku seruma i krema, a mi smo danas izdvojile njih sedam

Među drogerijskom kozmetikom obožavamo pronaći dobar makeup proizvod koji odmah postane dio naše makeup rutine, a jednako tako nam je drago naći i skincare formule za koje znamo da će djelovati kvalitetno i učinkovito po super pristupačnim cijenama. 

 

@the.beauty.channel This serum contains L’Oréal’s highest concentration of pure retinol, to correct the appearance and formation of wrinkles and it’s now 40% off! #filterfreefaces #makeupfreeface #loreal #retinolskincare #retinol #skincarethatworks #2023 #happynewyear2023 #newyear #HPRadicalReuse ♬ Sunrise - Official Sound Studio

 

U raznolikoj drogerijskoj ponudi tako se može pronaći i mnoštvo odličnih krema i seruma koji sadrže retinol, hvaljeni sastojak koji potiče obnovu i pomlađivanje kože ubrzavanjem proizvodnje kolagena te otklanja probleme i vidljive znakove starenja poput hiperpigmentacije, teksture, sitnih linija i bora.

Kod potrage za savršenim proizvodom s retinolom za našu kožu, uz vrstu retinola koji sadrži, treba obratiti pozornost i na druge sastojke u formuli poput hijaluronske kiseline, niacinamida i ceramida, koji će pomoći smanjiti moguće iritacije na koži.

U nastavku donosimo sedam krema i seruma s retinolom poznatih drogerijskih brendova koje vrijedi uvrstiti u skincare rutinu.

RoC Retinol Correxion krema za područje oko očiju

Ova RoC nježna formula s retinolom osmišljena je specifično za poboljšanje izgled okoloočnog područja, kao i smanjenju vidljivosti bora, finih linija i tamnih podočnjaka.

Eucerin Q10 noćna krema protiv bora s retinolom

Ključni sastojci u ovoj noćnoj kremi su pro-retinol, vitamin E i ulja makadamije, koji će njegovati kožu lica, dok će retinol utjecati na smanjivanje bora.

CeraVe Anti Aging serum s retinolom

Ovaj CeraVe serum s retinolom odlična je opcija za početnike koji tek uklapaju retinol u svoju skincare rutinu, zbog svoje učinkovite formule i iznimno pristupačne cijene. Uz retinol koji posvjetljuje ten i poboljšava teksturu lica, serum sadrži i hijaluronsku kiselinu te ceramide, koji će zaštititi kožu od iritacija.

Versed Press Restart serum s retinolom

Versed serum s retinolom uvijek iznova nudi mogućnost obnove kože zahvaljujući bakuchiolu, alternativi retinola biljnog podrijetla koji zaglađuje teksturu kože, dok ju klorofil hrani potrebnim kisikom.

L'Oréal Paris Revitalift Laser noćni serum s retinolom

Postizanje zaglađene i meke kože lica nikad nije bilo lakše uz ovaj noćni serum s retinolom iz L’Oréala Paris koji postupno djeluje na brisanju finih linija i bora kako bi se održao mladoliki izgled.

e.l.f. Cosmetics Youth Boosting Advanced noćni serum

Na e.l.f. se uvijek možemo osloniti da će nam dati  učinkovite proizvode po pristupačnim cijenama pa tako i ovaj serum s retinolom, hijaluronskom kiselinom i antioksidansima, koji zajedničkim snagama hidriraju kožu i daju joj puniji izgled istodobno poboljšavajući teksturu.

Neutrogena Retinol Boost dnevna krema 

Neutrogena Retinol Boost dnevna krema sa SPF-om 15 sadrži čisti retinol koji se izravno upija u gornje slojeve kože. Krema se zahvaljujući zaštitnom faktoru može koristiti i tijekom dana, a naše će lice ostati zaštićeno. Uz to, sadrži i biljni ekstrakt mirte, koji pojačava učinak retinola i hijaluronske kiseline za intenzivnu hidrataciju i puniji izgled kože. Krema smanjuje hiperpigmentacijske mrlje i vidljivost bora, a smanjuje i pojavu sitnih linija na licu.

Beauty SPF koji mijenja boju, prilagođava se tonu lica i služi kao puder? Pronašli smo takav proizvod

Posjeti Miss7.24sata.hr