5 trikova za ravnanje kose

Instagram/Nives Celzijus
Koji je naš spasitelj u danima kada je bad hair day? Neupitno pegla za kosu - ne možemo provesti dan bez naših genijalnih vrućih pomagala za kosu!
Vidi originalni članak

Činilo nam se zato da bi ti dobro došlo 5 savjeta o tome kako što bolje izravnati kosu. Evo ih u nastavku!

1) Pronađite peglu za kosu u ispravnoj širini - Ovo je mali trik koji puno znači, a većina žena ga ne zna; pronađi peglu za kosu u ispravnoj širini ako želiš optimalne rezultate. U osnovi tablica ide ovako: Širina 2,5 cm je pogodna za šiške i kratku kosu, širina 3 cm je za dugu kosu i tanku kosu, širina 4 cm je za kosu do ramena i srednje gustu i/ili valovitu kosu, širina 5 cm idealna je za srednje dužine kose i kovrčave ili vrlo kovrčave kose, dok je širina 7 cm idealna za izrazito duge i/ili guste kose.

2) Bez dlaka koje strše - Znaš ono kada ispeglaš kosu pa umjesto da je super ravna tu i tamo strše dlake? Tajna je u tome da kosu podijeliš na što više pramenova širine do 3 cm i peglaš ih jedan po jedan polako.

3) Peglaj sporo - Brzo povlačenje po kosi "da je ne oštetiš" radi kontra efekt jer kosu povlačiš i dodatno oštećuješ vlasi. Kosu bi trebala peglati polako.

4) Volumen uz glatkoću - Česta greška koju žene rade je da peglaju kosu dolje uz glavu i zatim dobiju efekt kose koja je polijepljena po licu. Za volumen podjeli kosu na pramenove i peglaj na sljedeći način: Pramen peglaj tako da ga prebacuješ s jedne strane glave na drugu stranu; na taj način osiguravaš da se kosa odiže od tjemena!

5) Čišćenje - Proizvode za kosu bi trebala čistiti svakih mjesec dana jer se na njih nakupljaju proizvodi, masnoća i bakterije. Najbolje ih je čistiti s proizvodima za čišćenje keramike.

Posjeti Miss7.24sata.hr