5 pogrešaka kod nanošenja rumenila koje bi svakako trebalo izbjeći
- Rumenilo tijekom jeseni, a posebno zime postaje dio svakodnevnog makeupa jer na lice donosi zdravu boju
- A pokoja pogreška prilikom nanošenja svakom se može potkrasti, a da ih iopće ne primijetimo
- Pokazat ćemo ti neke na koje bi trebala jako paziti
Rumenila ne smije više nedostajati u našoj svakodnevnoj rutini! Daje licu decentan i zdrav izgled pa njegovom uporabom izgledamo odmornije i mlađe. Međutim, ponekad se događaju pogreške kod nanošenja - pogledaj što trebaš izbjeći…
1. pogreška: nanosimo rumenilo samo na obraze
Nanosiš rumenilo samo na obraze? Iskoristi njegove prednosti i diskretno nanesi rumenila i na sljepoočnice. To će ti dati prirodni sjaj pa će ti lice u trenu izgledati „budno“ i svježe. Ako se usudiš, nanesi malo rumenila i na korijen nosa kako bi stvorila ljetni „morski“ look.
2. pogreška: koristimo pogrešan ton
Pravi ton, odnosno prava boja rumenila je odlučna. Treba odgovarati tvom tonu kožu te ga lagano „prekriti“. Na primjer, ako imaš svjetliju kožu, uzmi lagano ružičasto rumenilo. Koži maslinaste boje odgovara rumenilo boje marelice. Za tamnu kožu odaberi jako pigmentirano tamnije rumenilo. Obavezno isprobaj rumenilo na koži prije kupovine.
3. pogreška: izaberemo pogrešnu teksturu
Jednako kao i kod podloge, i tekstura i kod rumenila ima veliku ulogu. Odgovara li ti kremasto rumenilo ili onu u prahu? Za masniju kožu koristiti kremasto rumenilo, a zatim ga fiksiraj rumenilom u puderu iste boje. Kod suhe kože najbolje je koristiti kremasto rumenilo. Savjet: ako koristiš tekući puter, bolje će ti odgovarati kremasto rumenilo. Ako nanosiš puter u prahu, koristi i rumenilo u prahu.
4. pogreška: nanosimo previše rumenila
Moto „manje je više“ vrijedi i u slučaju rumenila. Previše rumenila lako djeluje neprirodno i napadno. Ako nisi sigurna hoćeš li pretjerati, radije nanosi rumenilo laganim potezima i pomalo tako da uvijek djeluje decentno.
5. pogreška: ne „popraviš“ rumenilo kistom
Kao rubovi rumenila i podloge ne bi bio prenaglašen i upadljiv, rumenilo uvijek treba "izblendati". Koristi kist (ili jednostavno prste), pa lagano razmažo rubove kako ovi ne bi bili vidljivi.