5 nježnijih proizvoda s retinolom koje će tvoja osjetljiva koža obožavati

Instagram @tashimrod
Vidi originalni članak

Pronaći proizvod koji sadrži retinol, a da je pogodan i za osjetljivu kožu lica može zvučati izazovno s obzirom na reputaciju ovog popularnog sastojka da može uzrokovati ljuštenje, svrbež, suhoću kože i crvenilo. No, niske koncentracije i hranjivi sastojci uključeni u formule nekih proizvoda mogu pomoći onima s osjetljivim tenom koji se lako iziritira. Ako si među njima, vjerujemo da je dobro znati da i ti možeš bezbrižno uživati u blagodatima retinola, bez straha od nuspojava. Koji postotak retinola birati, kako ga pravilno koristiti i koji oblik retinola je najbolji za tebe ako imaš osjetljivu kožu, doznaj u nastavku.

Beauty U drogerije je došao još jedan puder s divnim i nevidljivim prekrivanjem, a košta samo 7,40 eura

Koliki postotak retinola je preporučljiv za one s osjetljivom kožom?

Retinol se može koristiti na osjetljivim tipovima kože ako aktivnom sastojku pristupamo polagano i strpljivo. Potrebno je započeti s najnižom jačinom (koncentracija od 0,25 % do 0,3 %) i polako povećavati učestalost upotrebe. Spajanje retinola s bogatom hidratantnom kremom za lice također je ključno za smanjenje iritacije. Jednom kada koža razvije toleranciju, možemo potražiti veću koncentraciju retinola u proizvodima - do 0,5 %.

Beauty Sol de Janeiro Bum Bum ulje za tijelo savršeno zateže kožu, a mi smo našle savršen dupe

Koji oblik retinola je najbolji za osjetljivu kožu?

Retinil palmitat je najnježniji retinol, stoga je odličan izbor za osjetljivu kožu jer je najslabiji derivat vitamina A. Manje je moćan od retinola, ali je učinkovit tijekom vremena. Proizvodi s inkapsuliranim retinolom ili posebnom tehnologijom u formuli, također mogu smanjiti iritaciju jer sporije isporučuju ovaj sastojak u kožu.

Beauty 100.000 žena je ovom neočekivanom proizvodu za njegu lica dalo 5 zvjezdica, a 8 ih se proda svake minute!

Kako pravilno koristiti retinol ako imaš osjetljivu kožu?

Počni s uključivanjem odabranog proizvoda s retinolom (ili derivatom retinola) u svoju noćnu rutinu, samo jednom do dva puta tjedno i postupno povećavaj učestalost nanošenja. Uvijek nanesi količinu veličine zrna graška na cijelo lice i na suhu kožu, kako bi smanjila iritaciju, zatim nanesi hidratantnu kremu. Također, možeš isprobati metodu sendviča s retinolom - nanošenje hidratantne kreme na lice prije retinola, potom retinol, zatim još jedan sloj hidratantne kreme na vrh. Također, izbjegavaj nanošenje bilo kojeg kemijskog pilinga za lice istovremeno s retinolom, kako bi spriječila upalu, i obavezno nanesi kremu sa SPF-om na lice ako izlaziš jer retinol može povećati osjetljivost kože na sunce. Ovo su najbolji serumi i kreme s retinolom za zaglađivanje, posvjetljivanje i učvršćivanje osjetljive kože, čak i ako imaš ekcem, rozaceju ili cistične akne:

Avène Professional Retrinal 0.05 Cream

Beauty Želiš se riješiti mrlja i finih linija na licu? Ovaj najnoviji serum preobrazit će tvoju kožu dok spavaš

The INKEY List Retinol Fine Lines and Wrinkles Serum

IOPE Retinol Super Bounce Serum

Beauty Ako ovaj jedan proizvod ne uključiš u svoju skincare rutinu u 20-ima, mogla bi požaliti kasnije

Kiehl’s Micro-Dose Retinol Serum

Naturium Retinaldehyde Cream Serum

Beauty 3 beauty tretmana koja nikad ne bi trebala raditi sama kod kuće - a jedan sigurno radiš!

Posjeti Miss7.24sata.hr