5 načina kako se probuditi s kosom iz snova

promo
Bilo bi najjednostavnije da ujutro imamo čaroban štapić i jednim zamahom riješimo se svih problema s kosom koje nas ujutro proganjaju - i samo buđenje čine još težim!
Vidi originalni članak

Beauty sleep odnosi se na kožu i cjelokupnu ljepotu, ali kako paziš na kosu? S kosom je to malo zeznutije jer dok spavamo je gužvamo i završi posvuda, ali ipak postoje načini kako je možeš očuvati, čak i uljepšati tijekom noći.

1) Nabavi svilenu jastučnicu - Iako je pamuk genijalan, on može isušiti kosu, a kako je nešto "grublji" pridonosi i njenom pucanju i pletenju. Po svili će kosa kliziti i šanse za oštećenje su puno manje. Ako ti je svila preskupa, druga opcija je saten.


2) Probaj noćnu masku za kosu - Noćne maske novi su beauty hit, a dolaze pretežito iz Azije. Noćna maska za kosu je u stvari bogata kura koja će je preko noć nahraniti, a ovisno o proizvodu, ujutro je moraš ili ne moraš isprati. Odličnu noćnu kuru preporučila je i Teuta Mesaroš.

3) Nabavi svilenu maramu - Opće je poznato kako u starim filmovima dame na spavanje idu sa svilenom maramom na glavi - da im kosa i frizura ostanu lijepi! Ovaj trik zaista pomaže, a onda možeš izbjeći i kupovanje svilene jastučnice, a tvoju kosu će održati mekom, bez čvorova i nasilna pucanja.

4) Zaveži visoku punđu - Visoke punđe ili repovi, zavezani isključivo debelim gumicama omotanima tkaninom (jer manje čupaju i lome kosu!) idealan su način za dobiti 'next day' frizuru, a pritom ćeš sačuvati kvalitetu kose. 


 

5) Napravi pletenicu/pletenice - Još jedan mini trik za frizuru ujutro, a kosu će čuvati tijekom spavanja. Kombinacija pletenice i svilene jastučnice bit će pun pogodak!

Posjeti Miss7.24sata.hr