5 hit boja za kosu za jesen (P.S. brinete nikad nisu bile popularnije!)

instagram @janko_popovic_volaric
S početkom jeseni nerijetko odlučimo i promijeniti boju kose - zašto? Volimo promjenu, a nova sezona je idealan period za mijenjanje stvari...
Vidi originalni članak

U moru trendova "jestivih" boja za kosu teško je odabrati nešto za sebe; možda voliš piti pumpkin spice latte, ali ne znači da će ti nužno takva boja stajati i pokazati sav sjaj tvoje osobnosti. Što onda? Stručnjaci se slažu oko jednoga: trend je prirodnost. To znači da za jesen ne moraš drastično odstupati od svoje boje već je samo malo "zagrijati"; ako si plavuša, probaj jagoda pramenove. U tom duhu, u nastavku otkrivamo koje boje će ove jeseni biti apsolutni hit.

BEAUTY Staklena kosa novi je celebrity trend koji obožavamo!

1. "Lavlja kosa"

Iako zvuči apstraktno, najbolje opisuje jedan od aktualnih trendova. Lavlja kosa se odnosi na zlatne tonove s primjesom jagode i bakra koje u mnogo nijansiranih pramenova podsjećaju na grivu. Mogu se postići bojanjem, preljevom i glossom za kosu, prirodno izrastaju i opraštaju izrast, a najbolje će stajati svim tonovima plave i narančaste kose. 

2. Pepeljasti tonovi

Primjese sive u plavoj kosi nose se već nekoliko sezona, iako smo ovo ljeto preferirali Barbie plavu. Sada ponovno "stišavamo" tonove u kosi, što je praktično za plavuše koje ne žele više izgledati tako "plavo" i za brinete koje ipak žele dobiti nešto svjetline u kosi. Ako imaš jako dugu kosu, najbolje je stopiti ovakve tonove s balayage tehnikom jer će izgledati najprirodnije, a želiš li najveći kontrast isprobaj ledene tonove na crnoj kosi. 

3. Cold brew

O ovom trendu smo već i pisali, a odnosi se na tonove kave koji variraju od svjetlije smeđih s prošaranim zlaćanim tonovima do tamno smeđih s toplim smeđim pramenovima - baš kao kada uliješ mlijeko u svoju kavu! Ovakvim pramenovima lice se može naglasiti, ali se može dodati i suptilni "pop" boje koji će tek malo (ali dovoljno!) osvježiti izgled.

4. Korijen u sjeni

Ako si jedna od onih djevojaka koje ne vole ići u frizerski salon, ovo je trend za tebe. Savršeno će se stopiti s ljetnim pramenovima koje već imaš, a kad krene izrastati dat će ti totalno kulerski look. Tamni i nijansirani korijen omogućuje suptilan prijelaz s ljetne na jesensku frizuru, ne zahtijeva puno brige i vrlo je jednostavan za izvesti svakom stručnom frizeru. Uz to, imaš li zaista plave pramenove, uz ovakav korijen izgledat će još svjetlije!

5. Bogate smeđe

Rekli bismo da nikad nije bilo popularnije biti brineta! Ove sezone sve nijanse smeđe prošarane su tonovima koji izgledaju bogato i boji daju toplinu. Izvrsne su za "oporavak" kose, djeluju vrlo prirodno (što je apsolutni trend sezone, rekli bismo i godine!) i uz sjajni preljev i doista raskošno. 

Posjeti Miss7.24sata.hr