5 čudotvornih beauty pomagača koji se skrivaju u tvom - smeću!

Profimedia/Instagram
Vidi originalni članak
  • Ako misliš da pojmovi „kanta za smeće“ i „beauty“ ne idu ruku pod ruku, varaš s
  • Sv znamo da postoje prirodne stvari koje imamo u kući koje rade za ljepotu
  • Ove koje nudimo su još bolje - imamo ih kod kuće i već smo ih iskoristili! 

Otkrivamo pet „otpadaka“ koje lako i uspješno možeš upotrijebiti u svojoj beauty-rutini… Naime, biootpad je zlatni rudnik u stvarima „ljepote“.

BEAUTY TRIKOVI Genijalan beauty trik: kockica leda za savršeni make up!

Sredstvo za čišćenje lica

Kod pečenja kolača često ti ostanu žumanca ili bjelanca? Ako je to tako, onda tvoja koža ima razloga za veselje! Jednostavno izmiksaj žumance sa sokom od jednog limuna i krastavcem te upotrijebi za skidanje šminke. Sok od krastavaca djeluje istovremeno kao toner te od njega koža postaje sjajna. Bingo! 

Anticelulitni tretman 

Crna kava nije bez razloga sve češće sastavni dio različitih anticelulitnih gelova. A ova jeftina verzija je gotovo jednako učinkovita! Spravlja se ovako: 5 žlica taloga crne kave pomiješaj sa 1 žlicom soka od limuna te stavi kao oblog (omotaj) na ručniku ili prozirnoj foliji oko stražnjice ili bedra. 

Piling za tijelo 

Talog od crne kave je pravi beauty-multitasker i prava je šteta da uglavnom završava u smeću. Osim što sadrži kofein, sadrži i puno vrijednih antioksidansa koji potiču rad krvotoka. A spravlja se ovako: pomiješaj malo kokosovog ulja s talogom kave te napravi grubi piling za tijelo – i istuširaj se. 

Maska za lice 

Pomalo odstajale i mekane rajčice nemaju više toliko privlačan okus, ali su još uvijek hranjive za našu kožu. Pošto se uglavnom sastoje od vode, daju koži puno vlage. Spravlja se ovako: pomiješaj ih s malo meda (oko jedne žličice) i dobit ćeš sjajnu masku za lice koja će ti pomoći u borbi protiv nečistoća. 

SAVJETI 7 jeftinih beauty-trikova za koje sigurno nisi znala

Jastučići protiv podočnjaka 

Ne želiš više nikada imati podočnjake? Upute su sasvim lagane – zahvaljujući starim vrećicama od čaja iz našeg otpada! Ako si navečer pila čaj, spremi vrećicu u hladnjak i ostavi je tamo preko noći. Sljedeće jutro ih stavi na zatvorene oči. Vrećice za čaj će izvući vlagu te će nabuhle oči i podočnjaci brzo nestati. 

Posjeti Miss7.24sata.hr