4 najveća ljetna trenda u manikuri

Instagram/Nives Celzijus
Najbolja stvar vezana za trendove u noktima je to da su za razliku od kose ili odjeće vrlo jednostavni i možeš ih bez pola frke mijenjati kako ti dođe. Upravo zato, mislimo da bi neke od ovih manikura zaista mogla isprobati za ljeto
Vidi originalni članak

Za ovo ljeto moraš zapamtiti samo jedno - nose se boje i naljepnice za nokte. Želiš li biti sigurna da nosiš najtrendi lak za nokte sezone, a pritom nisi za eksperimentiranje, birat ćeš pastelne tonove u điru 80-ih, dok će beauty entuzijastice po noktima crtati i lijepiti sve od kristala do plastičnih leptirića. U moru trendova, izdvojili smo četiri najbitnija koja ćemo zasigurno puuuno viđati na plažama...

1. Geometrija

Osim što moraš imati na umu da će ti se lak brže skinuti s obzirom na to da more i bazeni rade na ubrzanom trošenju laka, ovo ljeto bi ti se mogao svidjeti trend geometrije odnosno kako ga još nazivaju - negativnoga prostora. To u stvari znači da ćeš na baznu boju laka nanijeti uspravnu ili polegnutu prugu, staviti po jednu točku različitih dimenzija na nokat i slično. Ideja je da se poigraš oprečnim bojama na noktima, a predlaže se čak i nanošenje ovakvog geometrijskog ukrasa na goli nokat; to nam se čini kao idealna ljetna manikura za cure koje jednostavno nemaju vremena paziti na savršenost manikure!

2. Polu mjesec

Vjerovala ili ne, upravo je polumjesec prvi poznati nail art otkad je lak za nokte izmišljen! Obožavale su ga dame koje su na nude nokte stavljale crveni mjesec i to je bio apsolutni hit u svijetu ljepote. Danas možeš birati hoćeš li staviti polumjesec na lak ili bez njega, a želiš li otkačeniji izgled definitivno sugeriramo da isprobaš metalik lakove za nokte.

3. Umočeni nokti

Efekt kao da si umočila nokte u kanticu s bojom jedna je od najcool manikura sezone. Kao što zvuči, vrlo je jednostavno za izraditi - jedino što moraš je nanijeti bazni lak (prozirni ili boja), postaviti ravno "šablonu" (koja može biti i primjerice obični selotejp) i samo namazati lak po izboru. Kad ukloniš šablonu imat ćeš fantastične ravne linije i tvoja manikura je de facto - gotova!

4. Naljepnice

One postoje već godinama, ali su s vremenom postale više elaborirane i lakše za korištenje. Kako smo sada u periodu opsesije glitterom, prvi izbor za fantastično jednostavnu manikuru je doslovno lak u boji po izboru i jedan kristalić nalijepljen povrh. Možeš čak kupiti i naljepnice kakve smo davnih dana u osnovnoj i srednjoj školi lijepile po svom školskom priboru i nalijepiti ih na nokte - naravno, ako su sitne! U svakom slučaju, ovo je najzaigraniji trend sezone i volimo ga jer je toliko raznovrstan.

Posjeti Miss7.24sata.hr