10 najboljih ljubičastih šampona - jer žutilo u kosi ne mora biti problem

Instagram @elenalentc
Vidi originalni članak
  • Žutilo na kosi najčešće se javlja kod tamne kose koja je obojena u plavo, no nije rijetkost ni da se pojavi na pramenovima
  • Osim bojenja kose u plavu, žutilo uzrokuje i oksidacija od sunca zbog izloženosti zraka mineralima, a ponekad čak i voda koju koristimo za tuširanje
  • Najučinkovitije i najjednostavnije rješenje je ljubičasti šampon, a mi smo istražili koji su najbolje opcije koje se na tržištu mogu pronaći

Svatko tko je barem jednom obojio kosu u plavo dobro je upoznat s problemom žute kose odnosno neželjenih toplih tonova koji se mogu pojaviti na posvjetljenoj kosi. Iako se žutilo najčešće javlja kod tamne kose koja je obojena u plavo, nije rijetkost ni da se žutilo pojavi i na pramenovima jer se ponekad procesom izbjeljivanja ne ukloni sav temeljni pigment. Osim bojenja kose u plavu, mnogo je onih koji nisu svjesni da žutilo u kosi može biti uzrokovano i oksidacijom od sunca, zbog izloženosti zraka mineralima, a čak i zbog vode koju koristimo za tuširanje.

I dok ovakvi problemi mnoge zauvijek odbiju od ideje da imaju plavu kosu, dobra je vijest da, bez obzira na to što uzrokovalo ove neželjene nijanse, postoji veoma učinkovito i jednostavno rješenje zvano ljubičasti šampon. Ovi su šamponi formulirani za rješavanje upravo ovog problema, nerijetko i nakon samo jednog pranja. 

Beauty "Skupa plava" najveći je trend bojenja kose ovog proljeća, a evo kako ga postići

 

Ljubičasti šamponi oslanjaju se na sinergističku mješavinu sastojaka koji s jedne strane uklanjaju neželjene tonove te održavaju kosu nahranjenom i zdravom s druge strane. Pronaći formulu s hidratantnim sastojcima posebno je važno za sve one koji imaju izbjeljenu kosu jer je izbjeljivač može lako isušiti , a Blonde.Angel Wash Kevina Murphyja jedna je od kvalitetnijih opcija budući da sadrži maslac od sjemenki murumuru za vraćanje elastičnosti, shea maslac za zaštitu od isušivanja i lomljivosti, maslac od sjemenki manga za obnavljanje i održavanje prirodne ravnoteže vlažnosti i ekstrakt sjemenki suncokreta koji pomaže u sprječavanju skidanja boje s kose. 

Od ljubičastih će šampona najviše koristi imati sijeda, plava i platinasta kosa, budući da je ljubičasta boja dijametralno suprotna žutoj na kotaču boja, a ovisno o tome koliko je jak učinak toniranja šampona, neutralizacija pomaže u održavanju raznih nijansi, od zlatno plave kose do srebrnih pramenova. Dobri ljubičasti šamponi bit će gušće teksture, duboke tamnoljubičaste boje i neće izgledati prozirno. Tamne neprozirne formule su one koje su najučinkovitije upravo zbog koncentriranog pigmenta. Koliko često ovakve šampone treba koristiti ovisi o našoj trenutnoj boji kose i željenoj nijansi, no obično se za održavanje boje šampon koristi svaka tri do četiri pranja. 

Beauty Ljubičasti šampon najbolji je prijatelj svake plavuše. No, znaš li kako ga koristiti

Na tržištu postoji mnogo dostupnih opcija od kojih mnoge sadrže različite sastojke pa se odabir onog pravog može činiti kao poprilično izazovan zadatak, a mi smo se potrudili pronaći one najbolje.

OLAPLEX No.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo, 220,00 Kn (29,20 €), Fabula De Forma

L'Oreal Color-Vive Purple Shampoo, 27,90 kn (3,70 €), dm

Aveda Blue Malva šampon, 454,00 Kn (60,38 €), Amazon

Kérastase Blond Absolu Bain Lumière, 174,90 Kn (23,21 €), Notino

La Croa Silver shine, 44,90 Kn (5,96 €), dm

Lush Daddy-O, 149,00 kn (19,78 €), Lush

John Frieda Sheer Blonde Violet Crush, 64,00 Kn (8,50 €), odjeca.hr

 

Redken Color Extend Blondage, 487,06 Kn (64,64 €) (dostupno u poklon setu), Notino 

Kevin Murphy Blonde.Angel.Wash, 179,00 Kn (23,77 €), GT Salon

Matrix Total Results Unbreak My Blonde, 79,20 Kn (10,51 €), Notino

Posjeti Miss7.24sata.hr