10 beauty strategija oko svijeta: Jedite kao Francuskinja, zatežite lice kao u Portugalu

Guliver Image/Getty Images
Provjerite koji je to egipastki recept za biserni osmjeh i azijski trik za zavodljiv pogled...
Vidi originalni članak

1. Facelifting na portugalski način

Žene u Portugalu koriste bjelanjke ukoliko im je neophodan ekspresni lifting lica. Ulupajte jedan bjelanjak i nanesite ga na lice, vrat i dekolte. Ostavite ga da djeluje desetak minuta, a zatim ga odstranite vodom. Primjećujete li razliku?

2. Kopirajte francuski jelovnik

Prehrana je iznimno važna za fizičku ljepotu, osobito ljepotu noktiju. Francuskinje, koje često jedu sir, orašaste plodove, luk i češnjak, poznate su po prirodnoj ljepoti, savršenoj kosi i savršenim noktima. Zašto? Zato što spomenute namirnice sadrže sve vitamine i minerale koji su važni za optimalnu kvalitetu i izgled kose i noktiju.

3. Egipatski recept za biserni osmijeh

Napravite smjesu od sode bikarbone, soli i soka od limuna, nanesite je na četkicu i njome istrljajte zube. Iako je ovo djelotvoran način izbjeljivanja zuba, nemojte ga primjenjivati više od jednom tjedno kako ne biste oštetili zubnu.

4. Tri koraka za laku noć

Nakon uklanjanja make-upa mlijekom, obavezno očistite kožu tonikom, a nakon toga utrljajte hranjivu noćnu kremu ili serum. I ne zaboravite - ne smijete otići u krevet a da ne poduzmete ova tri beauty koraka, upozoravaju stručnjaci s našeg podneblja.

5. Pripremite se za francuski poljubac

Uvijek nosite ruž. Francuskinje ne koriste često sjajilo za usne - one preferiraju ruž, obično crveni, i ne izlaze iz kuće a da ga nisu nanijele na usne.

6. Azijski trik za zavodljiv pogled

Azijske žene imaju lijepe, izražajne oči. Tradicionalno, one ih samo iscrtaju crnom olovkom, i to je sve! No, efekt je fantastičan.

7. Tretman papajom

Ovo voće odličan je čistač kože, idealan za masnu kožu lica. Odrežite veći komad papaje, istrljate njime lice i ostavite da djeluje dvadesetak minuta. Brazilke kažu da ovaj tretman koži osigurava nevjerojatan sjaj, a pomaže i kod uklanjanja tamnih mrlja na licu.

8. Pospješite rast kose

Indijke su poznate u svijetu po prelijepoj kosi koju njeguju prirodnim maskama i masažom kože glave uljima. Jednom tjedno, utrljajte bademovo, kokosovo ili maslinovo ulje u kožu glave, masirajte pet minuta, ostavite da djeluje deset minuta, a potom operite kosu. Žene u Indiji koriste kokosovo mlijeko i za brži rast kose. Dakle, utrljajte mlijeko u kožu glave, pričekajte jedan sat ili duže, a potom ga isperite.

9. Zeleni čaj kao anti-ageing tretman

Ova vrsta čaja je izvrstan antioksidans. Međutim, Kinezi ga koriste i kao tajno oružje protiv bora. Čaj se ostavi u zamrzivaču tijekom noći kako bi se pretvorio u kockice leda, a ujutro se njima masira lice laganim, kružnim pokretima. Ovo je sjajna strategija i za razbuđivanje!

10. Čašu vina, molim!

Prehrana je, kao što smo već naveli, jedan od presudnih faktora njegovanog izgleda i ljepote Francuskinja. Također, njihova navika povremenog ispijanja vina (naravno, u umjerenim količinama), koje je bogato antioksidansima i polifenolima, korisna je za zdravlje organizma, pa tako i za vanjsku ljepotu.

Posjeti Miss7.24sata.hr