Life&style

U Zagreb stiže drugi po redu Asian Street Food Festival, jedva čekamo kušati sve što se nudi

  • Festival azijske hrane 'Asian Street Food Festival', drugu će se godinu zaredom održati u Zagrebu
  • Posjetitelji će na ovom festivalu imati prilike kušati tradicionalna jela azijske kuhinje
  • Osim hrane, festival će imati i bogat zabavni program pa će za posjetitelje biti priređeni nastupi DJ-eva i performansi uličnih umjetnika, a posjetitelji moći sudjelovati na kvizu znanja te raznim radionicama
  • Pročitaj također: Više od 60 domaćih umjetnika i kreativaca sutra stiže na Art Pazar: Evo što nas sve očekuje

Da je azijska kuhinja u Hrvatskoj iznimno popularna, uopće nije tajna, a to potvrđuje i činjenica da će se već drugu godinu za redom, na Trgu Josipa Jurja Strossmayera u Zagrebu održati Asian Street Food Festival. Ovaj festival azijske hrane održat će se od 6. do 12. svibnja, a posjetitelji će imati priliku kušati razna jela iz Indije, Kine, Malezije, Japana, Tajlanda i Koreje. 

Za predstavljanje azijske hrane, bit će zaduženo ukupno 11 kućica koje će u ponudi imati nekoliko vrsta gyoza, spring rolica, sushija, ramena, bao bunsa, poke bowla, tikka masali, pad thaija te sendviča i burgera koji su inspirirani Azijom i napravljeni od tradicionalnih azijskih sastojaka. Također, neće izostajati niti slatkih jela poput japanskog mochi sladoleda te tajlandske ljepljive riže s mangom. 

No, kada je riječ o hrani, jedna od najvećih atrakcija bit će plavoperajna jadranska tuna najbolje kvalitete koja će tijekom cijelog trajanja festivala, po pristupačnim cijenama, prvi puta biti dostupna u street food verziji. 

Svu tu ukusnu hranu pratit će i zanimljiva pića kao što je desetak autorskih koktela koji su inspirirani Azijom, a u kojima će uglavnom prevladavati svježe, voćne note. Također, u ponudi će se naći i tajvanski bubble tea te japansko vino od riže - sake. Tu će se još naći i različite vrste džina, rakije, vina te bezalkoholnih pića. 

Osim raznovrsne ponude hrane i pića, festival će imati i bogat zabavni program pa će tako posjetitelji imati prilike sudjelovati na raznim radionicama, uživati u live performansima zagrebačkih uličnih umjetnika, a moći će se i opustiti uz tajlandsku masažu. Za glazbu će se, za svaki dan ovog festivala, pobrinuti nekoliko DJ-a. 

Ulaz na ovaj festival je besplatan, a radno vrijeme kućica bit će od 12 sati pa sve do ponoći. 

Photo: Instagram @asianfestival.eu

Komentari 0