Stars

Prisjetili smo se glamuroznih vjenčanica poznatih dama - koja je tebi najčarobnija?

  • Svaka žena želi na dan svog vjenčanja izgledati i osjećati se posebno, a vjenčanica je najvažniji dio svake bajkovite priče 
  • Poznati i slavni često su u posebnom fokusu pa smo se tako prisjetile blistavih izdanja poznatih dama na dan njihova vjenčanja
  • Od najjednostavnijih do kraljevski raskošnih - pogledaj što su izabrale za svoj poseban dan 

Vjenčanje. Najljepši, a ujedno i najstresniji dan za svaku mladenku, a iznimka nisu ni poznate osobe.Trudiš se da sve bude savršeno i mjesecima biraš vjenčanicu u kojoj ćeš zablistati. Nije se lako odlučiti baš za jednu u moru prekrasnih vjenčanica domaćeg ili stranog dizajna. Vjenčanice poznatih osoba mnogima su od nas oduzimale dah, a brojne poznate žene zablistale su u njima na svoj poseban dan.

Bilo bi zato idealno kad bi ih barem nekoliko taj dan mogla promijeniti. Od onih najjednostavnijih do kraljevski raskošnih, poznate dame su izabrale svoje favorite za najvažniji dan.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

HANA HULJIĆ

Hana Huljić za svoje je vjenčanje s Petrom Grašom odabrala haljinu splitskoga dvojca iz brenda Arileo. Dugačka i bijela vintage haljina sa srcolikim izrezom bila je jednostavna i kombinirana tradicionalnim i modernim elementima. Tako je Hana odabrala i dugačke, bijele, damske rukavice, ali se odlučila i za gola ramena koja su otkrivala dva reda naramenica, jedan koji se veže oko vrata i drugi koji se proteže u oblik kragne. Našiveni gumbići na prednjem dijelu haljine dodatno su podigli njezin jednostavan, a upečatljiv kroj.

 | Autor: Pixsell Pixsell

MONIKA KRAVIĆ

Voditeljica Monika Kravić u svibnju se 2021. godine udala za zagrebačkog odvjetnika Frana Olujića. Monika se odlučila za previdnu vjenčanicu londonskog brenda Safiyaa čije kreacije također obožavaju mnoge svjetske zvijezde i slavne dame kao što su Michelle Obama, Meghan Markle, Emilije Clark, Elle Macpherson i Gillian Anderson. Jednostavnog kroja, Monika je haljinu upotpunila dugim, damskim rukavicama, a poseban je naglasak stavila na raskošni buket koji je bio specijalno rađen i isticao njoj najvažnije cvijeće uz koje je vežu drage uspomene.

 

FRANKA BATELIĆ

Lijepa pjevačica izrekla je sudbonosno 'DA' nogometašu Vedranu Ćorluki u srpnju 2018. godine. Vjenčanje je bilo održano u istarskim Balama, točnije u luksuznom hotelu Meneghetti. Za svoj poseban dan, Franka je odabrala raskošnu vjenčanicu od čipke koju potpisuje dizajnerica Carolina Herrera. Jednostavna, a efektna haljina otvorenih ramena te veo koji je na rubovima imao čipku, bili su pravi izbor za lijepu Franku. 

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

MAJA ŠUPUT

I pjevačica Maja Šuput odabrala je istarsku stanciju Meneghetti za svoje vjenčanje, sredinom svibnja 2019. godine,  sa Nenadom Tatarinovim. Uzvanike, ali i javnost oduševila je bajkovita vjenčanica golih ramena i bogatog materijala ukrašena šljokicama i perlicama. Za vjenčanicu je bio zadužen Majin najbolji prijatelj i dugogodišnji stilist Marko Grubnić koji je i ovog puta Maju pretvorio u princezu. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by majasuput (@majasuput) on

LANA GOJAK

Glumica Lana Gojak u kolovozu 2019. godine u Trstu se udala za dugogodišnjeg dečka Sinišu Bajta. Kratku vjenčanicu s dugim rukavom na desnoj strani dizajnirala je Marina Lacković koja stoji iza brenda Larie. Čipkasti model imalo je i šlep od tila koji je bio duži od same vjenčanice te se nadovezao na stražnji dio haljine. Lijepa glumica je odabrala i bijele sandale koje su na remenčiću iznad prstiju imale bijelo cvijeće. Ovih vjenčanim stajlingom, Lana se istaknula iz mase klasičnih vjenčanica te je zablistala. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lana Gojak Bajt (@lana_gojak) on

MARIJA BORIĆ

Marija Borić (38) krajem svibnja 2019. udala se za Branimira Jerneića nakon pet godina veze. Bajkovito vjenčanje održano je u Wedding Resortu Corberon, a mladenka se odlučila za dugu bijelu vjenčanicu. Gornji dio je imao V izrez te debele bretele, a vjenčanicu je u struku krasila decentna mašna i perlice, a donji dio vjenčanice krasilo je  perje. Mladenka se odlučila i za jednostavnu frizuru te je svoju svijetlu kosu imala zavezanu u nisku punđu i tako je vjenčanica dodatno došla do izričaja.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marija Jerneić (@maraboop) on

KRISTINA ČILIĆ

Prekrasna mladenka na vjenčanju koje se održalo krajem travnja 2018. godine u Cavtatu, zablistala je u Caroline Castigliano vjenčanici. Jednostavna bijela haljina bez naramenica, psihloginji i politologinji je pristajala kao salivena. Sigurni smo da je i njezin odabranik Marin Čilić ostao bez daha kad ju je ugledao.

 | Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL Grgo Jelavic/PIXSELL

ANTONIJA BLAĆE

Za svoj savršen dan u lipnju 2015., kada se udala za Hrvoja Brlečića, voditeljica je izabrala romantičnu vjenčanicu također Envy Rooma. Antonija je na haljini napravila i male preinake pa je tako gornji dio klasične vjenčanice zamijenila je svilenim topom kojem je dodala zlatni remen te ga savšeno uklopila u svoj vjenčani stajling. 

 | Autor: Robert Anić/PIXSELL Robert Anić/PIXSELL

EDITA MISIRIĆ VRKLJAN

Lijepa voditeljica udala se za Javora Vrkljana u lipnju 2016. godine. Za veliki dan je izabrala haljinu svog prijatelja Borisa Pavlina. Na prvi pogled vrlo jednostavna vjenčanica oduševila je okupljene. S puno sitnih detalja i otvorenim leđima, Edita je jednostavno blistala. 

ANA JELUSIĆ

Bivša skijašica se udala za Travisa Becka u rujnu 2016. na Trsatskoj gradini. Za svoj dan, prelijepa Ana odabrala je haljinu s potpisom riječkog ateljea Corte. Jednostavna i efektna haljina se lijepo spojila s prekrasnim Aninim osmijehom. Uklopila se u ambijent i oduševila sve.

 | Autor: Goran Kovačić/PIXSELL Goran Kovačić/PIXSELL

ANTONIJA MIŠURA

Naša košarkašica Antonija Mišura u kolovozu 2015. godine u rodnom Šibeniku rekla je ''da'' svoj dugogodišnjem dečku Marku Sandriću. Antonija je haljinu sama zamislila te ju dala sašiti prema vlastitim idejama. Čim je kročila pred svoje uzvanike, poznata košarkašica je ostavila sve bez daha.  

Možda vas zanima Ove mladenke su htjele biti posebne, ali završile su u vjerojatno najružnijim vjenčanicama koje si ikad vidjela Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Dino Stanin/PIXSELL Dino Stanin/PIXSELL Možda vas zanima Ovo su najsmješniji odgovori na pitanje 'Želiš li se udati za mene'? Neki znače "da", a neki "ne" Rubrika Life&style Life&style

VANDA WINTER

Svestrana mlada dama prekrasnog glasa Vanda WInter za udala se za svog odabranika Ivana Parlova u prosincu 2015. godine. Odabrala je haljinu svojih omiljenih dizajnera, ali i prijatelja - dvojca Envy Room. Posebna haljina je pristajala kao salivena prekrasnoj crvenokosoj Vandi. 

 | Autor: Facebook/ Envy Room Facebook/ Envy Room

IZABEL KOVAČIĆ

Naš nogometni reprezentativac Mateo i supruga Izabel Kovačić vjenčali su se 2017. u crkvi u Sesvetskim Selima gdje su se kao tinejdžeri i zaljubili. Izabel je za svoj veliki dan izabrala snježno bijelu vjenčanicu sirena kroja talijanskog dizajnera Antonija. Spuštena ramena dala su posebnu eleganciju haljini, a voluminozan donji dio haljine postignut je dodavanjem velikim volana. Izabel je uz prekrasnu vjenčanicu nosila Cartierov nakit, a lijepi kontrast ukupnom dojmu davale su crvene ruže koje je Izabel nosila u buketu.

 | Autor: Pixsell/Robert Anić Pixsell/Robert Anić

SEVERINA VUČKOVIĆ

Bajkovita vjenčanica koju je Severina nosila na svom vjenčanju i u kojoj je rekla 'Da' svom bivšem suprugu Igoru Kojiću, djelo je domaće proslavljene kreatorice Matije Vuice. Vjenčanica je izgledala poput prave kraljevske haljine, a Matija Vuica rekla je kako se izrađivala 400 sati. Severina joj je dala otvorene ruke nakon što su zajedno odredile smjer kako bi trebala izgledati. Uz raskošnu čipkanu vjenčanicu Severina je nosila i dugi veo također ukrašen detaljima čipke.

 | Autor: Instagram@severina Instagram@severina

KATARINA RIMAC

Katarina Rimac oduševila je svojim elegantnim i jednostavnim stilom. Po svoju vjenčanicu je navodno otputovala u Italiju. Predivna bijela vjenčanica s V izrezom, puf rukavima, golim leđima i ogromnom mašnom na donjem dijelu leđa koja se pruža do poda djelo je nizozemskog dizajnerskog brenda Viktor&Rolf. Vjenčanica koju je odabrala Katarina ujedno je i najraskošnija u kolekciji, a postoji i njezina mini verzija iznad koljena.

 | Autor: Instagram@marinmamuza Instagram@marinmamuza

IVANA MIŠURA

Bivša Miss Universe Hrvatske zablistala je u vjenčanici brenda Vesna Sposa kad je 2021. rekla 'da' bivšem nogometnom reprezentativcu Goranu Vlaoviću. Ivana je za svoj dan iz snova odabrala čarobnu raskošnu vjenčanicu koja joj je savršeno pristajala. Riječ je o kreaciji iz kolekcije 2022, a koja je izrađena u Sposi po Ivaninoj mjeri. Vjenčanica je bila ukrašena kristalićima i šljokicama čime se mladenka dodatno isticala, a kosu je podigla u punđu. 

 | Autor: Instagram@vesnasposa Instagram@vesnasposa

ADRIANA ĐURĐEVIĆ

Adriana i njezin odabranik, nogometaš Duje Ćaleta-Car potajno su se vjenčali u Dubrovniku u ljeto 2021. godine. Adriana je odabrala raskošnu vjenčanicu s prorezom do koljena koja ima naglašen gornji dio. Za dizajn vjenčanice bila je zadužena dizajnerica Matija Vuica. Asimetrični je kroj ukrašen srebrnim detaljima, a kad su u pitanju cipele, odabir je pao na luksuzan Jimmy Choo model iz bridal kolekcije popularnog dizajnerskog brenda.

 | Autor: Instagram@marinmamuza Instagram@marinmamuza

ARIANA GRANDE

Ariana Grande 2021. udala se na tajnoj i maloj ceremoniji kod kuće za dečka Daltona Gomeza. Ariana je odabrala lijepu, minimalističku satensku haljinu i decentni kratki veo. Pjevačica je nosila vjenčanicu bez naramenica i imala je golaleđa, a podignuta kosa i mašna naravno nisu izostali. Jednostavnu vjenčanicu je dizajnirala slavna kreatorica vjenčanica Vera Wang.

 | Autor: Instagram@marinmamuza Instagram@marinmamuza

MEGHAN MARKLE

Princ Harry i njegova zaručnica Meghan Markle, 2018. su izmijenili bračne zavjete u kapelici St. Georgea u dvorcu Windsor, a o vjenčanici Meghan Markle priča se i danas. Vjenčanicu je za vojvotkinju dizajnirala Clare Waight Keller, prva žena na čelu pariške modne kuće Givenchy. Jednostavna duga vjenčanica s raskošnim velom očarala je modne znalce. Jednostavna bijela satenska vjenčanica bila je blagog A kroja, a dugi veo pridonio je eleganciji i odavao pravi kraljevski dojam. Vjenčanici je poseban začin dala dijamantna tijara koju je kraljica Elizabeta posudila mladenki.

 | Autor: Pixsell/Ben Stansall Pixsell/Ben Stansall

AMAL CLOONEY

Jedan od najpoželjnijih neženja vjenčao se sa odvjetnicom za ljudska prava Amal Alamuddin u Veneciji 2014. godine. Amal je rekla "da" Georgeu Clooneyju dok je nosila čipkasti kroj Oscara de la Rente koji je stajao 380.000 dolara. Njezina haljina, posljednja vjenčanica koju je pokojni dizajner kreirao prije nego što je preminuo, stekla je toliku slavu da je privremeno predstavljena na izložbi Oscar de la Renta u Muzeju likovnih umjetnosti. Unatoč astronomskoj cijeni, vrijednost haljine je prilično neprocjenjiva.

 | Autor: Screenshot/PopSugar Screenshot/PopSugar

HAILEY BIEBER

Za svoje vjenčanje s Justinom Bieberom, Hailey Bieber odlučila se za čipkanu haljinu otvorenih ramena dizajnera Off White Virgila Abloha. Haljina je pratila mladenkinu ​​figuru, a sve je uokvirio čipkani veo. Mladenka, koja je prije udaje nosila poznato prezime Baldwin, tijekom večeri je izmijenila čak tri vjenčanice, a posebnu je pažnju privukao njezin golemi veo na kojem je bilo ispisano "Dok nas smrt ne rastavi".

 | Autor: Instagram@marinmamuza Instagram@marinmamuza

GWYNETH PALTROW

Nešto više od mjesec dana nakon što se Gwyneth Paltrow udala za partnera Brada Falchuka u Hamptonsu, glumica je otkrila što je nosila. Glamurozna vjenčanica dizajnirana je samo za nju, a dizajner je talijanska modna kuća Valentino. Glumica se pretvorila u princezu pomoću dogog vela od tila i raskošne kreacije od čipke, a sve je upotpunila prirodnim make-upom i jednostavnom frizurom.

 | Autor: Instagram@vladamua Instagram@vladamua

Možda vas zanima O vjenčanici Victoria's Secret anđelice danas priča cijeli svijet Rubrika Stars Stars
Photo: MISS7/PIXSELL
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • julija37

    Meni je najljepša Vandina.