Život

Može li si tajnica priuštiti 80 pari cipela s potpisom?

Izgleda da Sandra Zeljko može. Oko 80 pari cipela brendova Michael Kors, Guess, D&G, Marc Jacobs, Dsquared, pronađene su prilikom pretresa njezina stana. Dakako, bilo je tu i skupocjenih torbi, nakita, satova i odjeće...

Sjećate se Sauche? I afere 'dnevnice'? Kao predstojnik ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića, Saucha je osumnjičen da je lažirao putne naloge i zajedno s tadašnjom tajnicom Sandrom Zeljko nezakonito stekao 580 tisuća kuna. Teško je imati pa nemati, stoga je, prema optužnici, gđa. Zeljko i nakon odlaska Sauche nastavila s dizanjem naših para tako što je krivotvorila potpise tadašnjih šefova kabineta, pa je digla još oko 350.000 kuna. Naših para. 
Bivša tajnica Jadranke Kosor, Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića imala je posljednjih dana baš grdu situaciju. Zamisli da si kod kuće, i da se oglasi zvonce na vratima, a kad ono 'murija', i kreće u pregled svih mojih ormara i ladica. Prema pisanju Jutarnjeg lista, nisam dobila dojam da su baš morali puno tražiti jer 'je maleni stan pretrpan golemom količinom odjeća i obuće'… dakle, murija pozvoni, a moj stan ne da nije spreman za goste, nego sve to leži posvuda?! Sad mi je neugodno od hipotetske situacije. 

 | Autor: Gospođa Zeljko ima plaću 4.500 kn, koju može nategnuti s 'prekovremenima' na 7.000 kn. Na ruku joj je išlo i to da su u državnim službama provjere na prekovremenima minorne, a što netko radi na tom poslu - prekovremeno - nitko ne zna. Čula sam za jednu koja je cijeli poslijediplomski napisala i naučila dok je sjedila na prekovremenima na poslu. 'Tamo joj je mir i tišina', a i ako zaradi pritom malo, win-win? Plus dodatni izmišljeni dolasci subotama na posao, dok sati idu, a oni sjede na kavama na špici. 
Ipak, vratimo se gđi Zeljko. Mora da je jako neugodno gledati svoje stvarčice po portalima, čitati što pišu, preletjeti po komentarima… Zar o tome nitko ne razmišlja kada potpisuje lažne papire u državnoj službi? Možda ovo jest zemlja u kojoj se na kriminal tako olako gleda, ali kada potpisuješ lažne papire i kradeš (doslovce, kradeš) lovu svojih sugrađana za svoje vlastite interese… nije te strah? Nije te strah potencijalnog sranja koje može isplivati?

 | Autor: Dragi državni zaposleniku koji ne radi svoj posao, (vi koji radite svoj posao ionako ne ostavljate potpise tamo gdje ne trebate, znam) i koji 'frizira' iznose i pečati ih svojim inicijalima... drugi put kada ti dođe da prevariš i doslovce ukradeš pare za koje je tvoj susjed kao magarac radio kod privatnog kretena koji ga izrabljuje, zamisli da ti sutra u stan upadne policija. I poslikaju svaku do zadnje krpe koju imaš u stanu, objave na portalu i čekaju da se komentatori zapale, pa da urednici mogu tu vijest držati visoko cijeli dan. Sigurna sam da je gospođa Zeljko trošila na kupovinu domaćih dizajnera, iz tog stana bi svi izašli spuštenog nosa bez jednog dokaza o neprimjerenom trošenju. Ali to je tako kada se dokopaš para. Onda se MK s torbe ili Uggs sa šlapa moraju vidjeti golim okom s drugog kraja špice. Baš kao što svi baje u ministarstvima odjednom ne znaju sjesti u neki drugi auto koji nije Sveto trojstvo Njemačke… ali to je druga tema. 

Photo: Matija Habljak/Pixsell

Komentari 0