Moda 02. rujna 2020.

Marko Grubnić: Majka me je češljala kad sam bio mali

Pixsell/SanjinStrukic.
Powered by:
  • Druženje sa stilistom Markom Grubnićem odlučili smo, osim za korisne savjete o odijevanju, iskoristiti i kako bi saznali pikanterije iz njegovog (modnog) života
  • Stilist nam je tako priznao kako će ga Instagram dovesti do prosjačkog štapa te da je na njegov stil posebno utjecala majka Branka
  • Priznao nam je i koje to zlatno pravilo uvijek savjetuje svojim poznatim klijenticama, a otkrio je i zašto mu laska kada ga nazivaju "surovim profesionalcem"

U okviru našeg projekta 'Shape of you' imali smo priliku Marka Grubnića ugostiti u Designer Outletu Croatia. Tamo je poznati stilist birao atraktivne modne kombinacije za sretne dobitnike našeg natječaja.

Tom prilikom Marko nam je velikodušno udijelio par savjeta o tome kako što uspješnije i pametnije kupovati te kako pronaći modne komade koji su najprimjereniji za određenu građu tijela, a istih se možeš prisjetiti ovdje. Naravno, dobivenu priliku odlučili smo iskoristiti te smo jednog od najpoznatijih domaćih stilista ispitali o karijeri, vlastitom stilu, modnim uzorima i suradnjama s poznatim Hrvaticama.

 | Autor: Pixsell/SanjinStrukic Pixsell/SanjinStrukic

Sa stilom se rodiš

Premda se školovao na Pravnom fakultetu, Marko čvrsto vjeruje kako mu je karijera stilista suđena još od malih nogu."Najponosniji sam upravo zbog te činjenice da ovdje ne postoji škola za stiliste, a ja sam na tome sagradio karijeru. Nekako se usuđujem reći da se čovjek rađa kao stilist, odnosno rađa se s osjećajem za lijepo. Naprosto, ja sam esteta i nekako me to uvijek vodilo kroz život i dovelo me do životnog poziva", istaknuo je na samom početku razgovora.

Smatra kako je stil iznimno bitan, a nerijetko se sjeti i riječi svoje majke Branke koja ga je naučila da odijelo ne čini čovjeka, ali jako puno govori o njemu. "Nekako se vodim time da kada vidiš čovjeka i njegov stil naprosto možeš procijeniti s kim imaš posla. Koliko god ljudi misle da je moda sporedna stvar u životu u stvar puno toga određuje i na kraju dana je bitna", otkrio je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My fav Lady @brankagrubnic 💞

Objavu dijeli Marko Grubnic (@markogrubnic)

Surovi profesionalac

Priznao nam je kako je u svoja dva desetljeća rada na hrvatskoj estradi na snimanju nije doživio nelagodno ili neugodnu situaciju. "Ponosan sam na glas koji me prati da sam surovi profesionalac i da mi se za svih ovih godina staža nije dogodila ni jedna pogreška", istaknuo je. Također, moramo priznati da se i u ovoj situaciji pokazao izuzetno profesionalnim budući da nije želio otkriti tko mu je bio najteži stilistički izazov na estradi.

Premda vjeruje kako se s dobrim stilom rađamo, ipak postoje određena pravila koja možemo slijediti kako bi izgledali najbolje što možemo, a važan preduvjet je poznavanje vlastite građe tijela. Istaknuo je i kako postoji velika razlika u stiliziranju osoba koje se bave javnim poslom, poput pjevačica i glumica od ostalih njegovih klijenata. "Sve što je udobno i ugodno nije dobro za scenu", glavno je pravilo koje stilist primjenjuje na svoje poznate klijentice, a priznao nam je kako ga je u godinama suradnje sjajno usvojila Maja Šuput.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3, 2, 1... and working Sunday with Queen @majasuput can start... 🔥🔥🔥

Objavu dijeli Marko Grubnic (@markogrubnic)

Nacija s dobrim smislom za modu

Na naše iznenađenje, Marko je u intervjuu otkrio kako ne smatra da je greška ako odlučimo kopirati tuđi modni stil, ali istovremeno drži kako je važno prilagoditi ga sebi. "U tome treba biti realan, s nogama na zemlji sagledati cijelu situaciju. Nije poanta da vidimo nešto u izlogu ili na nekome te kasnije izgledamo kao karikatura. Ne stoji sve svima. Možda je lijepo inspirirati se nečijim stilom, ali svakako ga treba prilagoditi sebi", dodao je.

Stilist smatra kako kao nacija nismo cijepljeni od modnog ukusa već itekako posvećujemo pažnju svom odijevanju i izgledu. "Kad bilo gdje dođem u svijetu baš sam ponosan na to, na naš stil i kako od ničega često napravimo nešto. Unatoč svoj problematici koja nas sa svih strana izdešava, mi generalno dobro izgledamo", priznaje Marko.

Na temelju svog dugogodišnjeg iskustva zaključio je kako najveće pogreške kod ženskog odijevanja nastaju zbog nemogućnosti sagledavanja stvarne situacije. "Jako je važno raditi na sebi, a to podrazumijeva da pogledamo tko smo i tko želimo biti. Da se zaista realno pogledamo u ogledalo i zavolimo se takvi kakvi jesmo", ističe.

 | Autor: Pixsell/SanjinStrukic Pixsell/SanjinStrukic

Instagram je glavni krivac

Marko nam je otkrio i da je njegova najveća modna inspiracija Instagram. "Ne znam dali da ga hvalim il ida ga kudim jer će me na kraju dana on i dovest na prosjački štap. Puno toga tamo vidim, dobijem inspiraciju... Znam da ne zvuči za pohvalu, ni inspirativno, ali ipak živimo u 21. stoljeću i sve nam je tamo plasirano. Tako da najviše slušam Instagram i trendove koje diktira jer tu smo nekako najviše povezani sa svijetom", priznaje Marko.

Poznati stilist za kraj nam je otkrio i kako je veliku ulogu u njegovoj ljubavi prema modi odigrala upravo majka Branka te da teško odolijeva internet šopingu,a kako je cijeli razgovor izgledao možeš pogledati ovdje:

Ovaj sadržaj dio je kampanje Shape of you. Kampanja se provodi u suradnji s Designer Outletom Croatia, premium shopping destinacijom s više od 100 modnih i lifestyle brandova uz 30 do 70% popusta tijekom cijele godine.

Komentari 0