Moda

Ne znači da je više uvijek bolje! Uz kakve će potpetice tvoja guza izgledati najbolje?

  • Ne potičemo te da odustaneš od programa vježbanja, ali kad ti kažemo da cipele mogu u sekundi učiniti lifting guze - ne lažemo!
  • Tu svakako ne spadaju tenisice ni balerinke, ali niti vrtoglavo visoke štikle

Sigurno ti nije nikakva novost činjenica da i guza jednostavno izgleda odlično nosiš li štikle i da sigurno imaš onaj par u ormaru koji iz tog razloga uvijek biraš u kombinaciji s uskim haljinama i suknjama. No, to ne znači da ako želiš savršeno zaobljenu stražnjicu po cijele dane trebaš "paradirati" u štiklama. Naime, svaki tip obuće različito djeluje na izgled tvoje pozadine, a vrtoglavo visoke potpetice sasvim sigurno nisu jedina opcija. Ok, i neke vježbe za guzu bi isto mogla uzeti u obzir...

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Blok pete i potpetice do 5 centimetara

Ove bi ti cipele mogle biti udobnije i od nekih tenisica koje imaš u ormaru. Kod blok peta i drugih potpetica visine do 5 centimetara, težina tijela ravnomjerno je raspoređena pa će tvoja stražnjica biti blago podignuta i čvršća.

Možda vas zanima To! Blogerica otkriva ludo dobar način za oblikovanje guze Rubrika Stars Stars

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Potpetice do 5 do 10 centimetara

Da, imamo pobjednika! Zbog njih stražnjica izgleda "kao s reklame", podignuta je i zaobljena, a i noge izgledaju puno duže. Pozitivno utječu i na samopouzdanje pa se zbog toga u njima uvijek osjećaš ljepše, bolje, zavodljivije... No, imaju na umu da dugotrajno nošenje štikli može uzrokovati slabljenje mišića, iskrivljenje kralježnice i lošu ravnotežu tijela. 

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Vrtoglavo visoke potpetice (više od 10 centimetara)

Ako misliš da tvoja guza u ovom modelu cipela izgleda još bolje, moramo te razočarati... Zato što u jako visokim potpeticama praktički stojimo na vrhovima prstiju (zbog čega te leđa "ubijaju"!) guza izgleda manje i izbočenije. Nismo sigurni je li to recept za uspjeh?
 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0