Moda 6488 prikaza 10. svibnja 2019.

Što odjenuti za krizmu: donosimo 4 stajlinga za krizmanice, ali i uzvanice

Instagram/Jenlyn Rodriguez.

  • Proljeće je rezervirano za sakrament Svete potvrde, odnosno Krizme
  • Jedna od najvećih nedoumica među krizmanicima, kumovima, roditeljima i uzvanicima je što će odjenuti na taj poseban dan
  • Donosimo različite stajlinge koji mogu poslužiti kao inspiracija za krizmanice, kume, mame i gošće

Počela je sezona krizmi, odnosno sakramenta Svete potvrde, kojim krizmanici ulaze u "svijet odraslih" u vjeri. Dob krizmanika nije definirana, već se razlikuje od župe do župe, a jasno je da za taj važni dan krizmanici žele izgledati posebno lijepo. Osim za krizmanike, to je itekako važan dan za njihove kumove, roditelje, ali i uzvanike. Svi se žele pokazati u svom najboljem (modnom) izdanju. Zato smo osmislile različite stajlinge koji ti mogu poslužiti kao inspiracija ako si krizmanica, kuma, majka krizmanika ili gošća na krizmi. 

Možda vas zanima... Pitali smo cure, ali i dečke: koliko novaca treba izdvojiti za poklon ako si krizmani kum/a? Rubrika Lifestyle Lifestyle

Stajling#1: krizmanica

Kod odabira stajlinga za ovaj dan, krizmanice trebaju biti posebno oprezne. Budući da je fokus na svetoj misi, treba se odjenuti u skladu s time. Dakle, potrebno je prekriti ramena, odjeća ne smije biti otvorena na prsima i leđima i mora biti dužine do ispod koljena. Ta modna pravila u crkvi koja nikako ne smiješ zaobići. S obzirom na to da su zadnjih godina midi haljine vrlo popularne, nećeš pogriješiti s takvim modelom. Predlažemo haljinu u romantičnom stilu i pastelnim bojama. Poseban šarm cijelom stajlingu dat će detalji koji trebaju biti jednostavni, ali efektni. 

 | Autor: miss7/Shutterstock/PR miss7/Shutterstock/PR S lijeva na desno: haljina (Zara - 299,90 kn), sandale (Reserved - 299,90 kn), torba (Zara - 299,90 kn), naušnice (Mango - 99,90 kn)

Stajling#2: kuma

Poslije krizmanika, najvažniju ulogu imaju njihovi kumovi. Budući da su na taj dan i kumovi u središtu pozornosti, njihov je cilj također zablistati. Svaka kuma zna da to nije ni malo lagan zadatak, a ako te tek čeka ta uloga, pokušat ćemo ti olakšati s nekoliko modnih savjeta. Kao i za krizmanice, ista pravila za odijevanje u crkvi vrijede i za kume. Za ovu prigodu odličan je izbor elegantni kombinezon jednostavnog kroja. Ako se odlučiš za kombinezon bez rukava, ne zaboravi prekriti ramena šalom ili jaknom. 

 | Autor: miss7/Shutterstock/PR miss7/Shutterstock/PR S lijeva na desno: kombinezon (Mango - 249,90 kn), torba (Reserved - 299,90 kn), sandale (Mango- 349,90 kn), naušnice (Stradivarius - 69,90 kn)

Stajling#3: mama

Kako za krizmanike, ovaj dan ima veliku važnost i za njihove roditelje. Što se tiče odijevanja, pred mamama je također veliki izazov. Moraju biti vrlo elegantne, ali nikako ne smiju zasjeniti svoju djecu i njihove kumove. Mame taj dan također imaju i veliku odgovornost da sve bude kako treba i zbog toga će cijeli dan zasigurno biti u pokretu. Upravo zato najbolji izbor za ovaj dan su hlače u kombinaciji sa svečanom bluzom ili košuljom. Druga opcija je odijelo u pastelnoj boji u kombinaciji s bluzom cvjetnog uzorka. Cijeli look izgledat će romantično, a njegova najveća prednost svakako je praktičnost

 | Autor: miss7/Shutterstock/PR miss7/Shutterstock/PR S lijeva na desno: bluza (Orsay - 169,90 kn), sandale (Pull&Bear - 129,90 kn), hlače (Stradivarius - 199,90 kn), sako (Stradivarius - 229,90 kn), torba (Mango - 129,90 kn), naušnice (Mango - 79,90 kn)

Možda vas zanima... Tabu za gošće: 5 stvari koje nikada ne smiješ odjenuti na tuđe vjenčanje Rubrika Moda Moda

Stajling#4: gošća

Uzvanici na Krizmi imaju najmanji "pritisak" kada je odijevanje u pitanju, ali i od njih se očekuje da će se pojaviti u punom sjaju. Ako ne ideš na svetu misu, već samo na ručak ili večeru, odnosno na proslavu, pred tobom je veliki modni izbor. Ne moraš se pridržavati strogih pravila odijevanja u crkvi pa možeš izabrati otvorenije i kraće haljine. Ipak, nikako nije cilj zasjeniti krizmanike i zbog toga ti savjetujemo jednostavniji look nježnih i pastelnih boja u kojemu ćeš izgledati vrlo elegantno, a da pri tome nećeš biti u centru pozornosti. Cijelu kombinaciju upotpuni zanimljivim i šarmantnim modnim dodacima i zagarantirano ćeš ispuniti sva očekivanja. 

 | Autor: miss7/Shutterstock/PR miss7/Shutterstock/PR S lijeva na desno: haljina (H&M -  222,15 kn), sandale (Stradivarius - 199,90 kn), torba (Reserved - 329,90 kn), naušnice (Pull&Bear - 69,90 kn)

Komentari 0