Love&Sex 21891 prikaza 10. kolovoza 2018.

Vjerovala ili ne, ali postoji 6 različitih vrsta penisa

Thinkstock.

Sigurno si već razmišljala može li njegov penis biti premalen ili prevelik? Kao bi to mogla zaključiti, najprije treba razjasniti što je „normalno“

Kakav mora biti penis da bi bio "normalan"? Ovo su neke stvari koje bismo morale znati o njegovom najboljem komadu. Naime, također treba znati da postoje različite vrste penisa – i da nema „standardnog“. 

Opušten ili krut: veličina može varirati 

Kao prvo, postoji razlika između „mesnatog“ i „rastućeg“ penisa. Rastući na prvi pogled djeluje malo i mlohavo. Međutim, jako naraste u stanju uzbuđenja. S druge strane, prosječni mesnati penis je u mlohavom stanju dvostruko veći od rastućeg. Međutim, u erekciji se tek malo poveća. Obje varijante slove kao najveća razlika kod muških spolnih organa – međutim, smatramo kako treba i sljedeće četiri svakako uzeti u obzir.   

Možda vas zanima... Što sve žena pomisli kad vidi 'novi' penis Rubrika Love&Sex Love&Sex

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Nadprosječno velik ili nadprosječno malen 

Sigurno si čula razne priče o komadinama većima od 20 cm. Odakle potječu te sage, to nam nije poznato. Naime, znanstvenici su usporedili 20 opsežnih istraživanja te došli do prosječne veličine od 13,12 cm (objavljeno u „British Journal of Urology International“). 

Možda vas zanima... Intimni strahovi koje svaki muškarac (potajno) ima Rubrika Love&Sex Love&Sex

Međutim, ako je riječ o „prosjeku“, sasvim je normalno da postoje i veći i manji. A na kraju je veličina sasvim sporedna stvar. Svaki partner je drugačiji i drugačije ga osjećamo. U nekim slučajevima postoje penisi koji su potpuno izvan prosjeka. Stoga postoje i takozvani „mikropenisi“ – oni su u erekciji i u spuštenom stanju 2,5 cm manji od prosjeka – i rijetki su. Vrijedi i za one ekstremno velike – iznimke su koje nisu baš toliko česte. 

via GIPHY

Kirurški zahvati: obrezan ili neobrezan

Postoji još jedan način kako razlikovati vrste penisa – obrezan ili neobrezan! Naravno, tu nema riječi o genetici, nego o kozmetici, odnosno kirurškom zahvatu. Zašto se obrezuje penis? Čest razlog je fimoza - kad se preko glavića penisa ne može prevući kožica. U tom slučaju je operacija potrebna kako bi se penis mogao čistiti, odnosno da se spriječi nastanak bolesti zbog nemogućnosti održavanja higijene. Penis se obrezuje i zbog vjerskih razloga – poznato je da to rade Muslimani i Židovi. U jednoj anketi – u kojoj su žene govorile o svojim iskustvima s obrezanim i neobrezanim muškim spolovilima – većina je preferirala seks s neobrezanim muškarcima. A također, obrezuju se i iz higijenskih razloga jer tako ga je lakše održavati čistim...

via GIPHY

  • Avatar interes14

    interes14

    Sve ovo je OK, samo znajte da veći penis je ponos muškarca i samopouzdanje je veće. Kad imaš velikog možeš ga staviti puno ili malo, a kad je malen onda ide malo što zna jako razočarati žene, npr one bi ... prikaži još!