Love&Sex 09. prosinca 2020.

Poza 69 ti ide na živce? Bez brige, uz ovih par poteza postat će izvor neslućenog užitka

Shutterstock/Getty.
  • Položaj 69 spada među najomiljenije seksualne prakse u krevetu 
  • Nije previše zahtjevan, ali ipak je potrebno određeno umijeće 
  • Otkrit ćemo ti nekoliko varijanti položaja 69 te na što moraš pripaziti 

Kod položaja 69 se partneri međusobno te istovremeno zadovoljavaju oralno: jedna osoba leži na leđima, dok druga leži iznad. Gornja osoba ima glavu u visini intimnog područja partnera, a drugi partner također leži u razini intimnog područja onoga iznad. Tako oboje mogu ustima dosegnuti spolna područja onoga drugoga. 

Što čini položaj 69 toliko posebnim? Kao prvo, vrlo je intiman, a kao drugo – može biti predigra i glavni čin, ovisno kako želite. Nerijetko oralno zadovoljavanje vodi ka seksu, ali stimulacija ustima i prstima je za mnoge vrlo uzbudljiva te brzo dovede do orgazma. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 69 (@69recordgang)

Možda vas zanima... Kako da seks poza 'ona gore' postane još intenzivnija - za tebe i njega Rubrika Love&Sex Love&Sex

4 vruće varijante položaja 69 

Svejedno je li seksi aperitiv ili glavno jelo, položaj 69 može varirati prema želji i raspoloženju. Ovdje ćeš pronaći četiri različite varijante – od opuštene do izazovne…

Jedno na drugome 

To je klasični položaj 69. Muškarac leži dolje, a žena gore. Kod te varijante žena može bolje odrediti ritam felacija, a njemu je bolje dostupno genitalno područje partnerice. U obrnutoj varijanti (on gore, ona dolje) je njemu teže stimulirati klitoris i vulvu, a ona teže može određivati koliko će duboko prodrijeti penis. 

Jedno pored drugoga 

Oba partnera leže na boku jedno nasuprot drugoga. Tu se moraju malo više otvoriti noge kako bi bio lakši pristup. Ova je varijanta puno opuštenija od klasične – barem za onoga tko je inače gore. 

Jedno nakon drugoga 

Istovremeno se oralno zadovoljavati jako je seksi i uzbudljivo, ali potrebno je nešto koncentracije. Alternativa: oralno se zadovoljavajte jedno nakon drugoga. Možete ostati u položaju 69 te uživati u intimnom pogledu. 

U stojećem stavu 

Položaj 69 u stojećem stavu je nešto za parove koji su sportski nastrojeni. Pri tome su noge žene na ramenu muškarca, njen gornji dio tijela je okrenut tako da joj je lice okrenuto prema njegovoj muškosti, odnosno, ona visi naglavačke. On je čvrsto drži za bokove. Ako volite izazove…

Savjeti za oralni seks 

Kao prvo: za felacio (oralno zadovoljavanje muškarca) i kunilingus (oralno zadovoljavanje žene) najvažnija je higijena. Nitko neće biti sretan ako onaj drugi zanemaruje intimnu njegu… Još strašnije su seksualno prenosive bolesti koje se mogu prenijeti oralnim seksom (naravno, preporučuje se zaštita). 

Ukusi se razlikuju…

…a to vrijedi i kod seksualnog života i, naravno, oralnog seksa. Tko se poznaje duže vrijeme zna što najviše pali partnera. Inače treba sve isprobati: lizanje, sisanje, ljubljenje – ide sve što se nekome sviđa! I kod tempa treba varirati, a ruke i prsti su dobrodošli. 

Možda vas zanima... Misionarski, pseći ili jahaći položaj? Tvoja omiljena seks poza otkriva o tebi nešto zanimljivo Rubrika Love&Sex Love&Sex

Komentari 0