Love&Sex

Znaš li pročitati ovih 8 zbunjujućih poruka koje ti šalje tijelo?

Suze su znak tuge? A naježiš se samo kad ti je hladno? To nije baš sasvim istina…

Neke signale koje nam šalje tijelo, jednostavno uzimamo “zdravo za gotovo“. Dapače, uopće ni ne obraćamo pažnju na njih. Otkrit ćemo ti što neki signali tvog tijela doista znače.

Zijevanje 

Pravi razlog zašto moramo zijevati jest činjenica da se mozak, nakon što se pregrijao i umorio, mora ohladiti. 

Kihanje 

Kihanje je obično znak da su se nosni prolazi napunili sa previše alergena, mikroba ili prašine – a tijelo ih se na taj način jednostavno pokušava riješiti. 

Protezanje 

Istežemo se i protežemo instinktivno kako bismo pripremile tijelo na fizičke zadaće koje nas očekuju. Istezanje također potiče rad mišića, potiče krvotok te poboljšava raspoloženje. 

Štucanje 

Ako jako brzo jedemo, progutamo velike komade ili jednostavno previše jedemo, naš želudac postane privremeno prenapet, a i nadraži se živac koji pak aktivira dijafragmu. Tako nastaje štucanje. 

Trzanje za vrijeme spavanja 

Trzanje tijela za vrijeme dok uranjamo u san je posljedica naglog pada frekvencije disanja i pulsa. I mišići se počinju opuštati. Dok se područje mozga zaduženo za razmišljanje naglo gasi, područje koje je zaduženo za kretanje još je aktivno. Pri tome nastaju kontrakcije mišića. 

Možda vas zanima 3 signala koja ti otkrivaju da netko laže Rubrika Život Život

Smežurana koža

Nabori koji se pojavljuju na koži kad smo dugo u vodi imaju jako bitnu ulogu. Kad koža dođe u doticaj s puno vlage, rašire se niti keratina gornjeg sloja kože. Taj „višak na koži“ manifestira se naborima, jer dermis (donji sloj kože) ostaje jednako velik, objašnjavaju stručnjaci. Zašto je naša koža „opremljena“ tom sposobnošću, otkrili su neurobiolozi sa Sveučilišta Newcastle: valovitim reljefom kože u vodi su naši preci lakše mogli držati hranu u vodi. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Naježena koža 

Taj refleks nam se nalazi u genima, premda više ničemu ne služi, kažu stručnjaci. Naši dlakavi preci mogli su (poput životinja) namjestiti svoje „krzno“ kako bi bili bolje izolirani od hladnoće te su djelovali krupnije i opasnije kad su osjetili prijetnju. Naši sitni mišići ispod dlaka reagiraju na hladnoću i strah još i danas. Pošto su ljudi danas manje dlakavi, nastaje „naježena“ koža. 

Možda vas zanima 6 upozoravajućih signala koje ti tvoje tijelo šalje jer hitno treba pomoć Rubrika Life&style Life&style

Suze

Suze nisu uvijek uzrok tuge, nego štite i oči. Sa svakim treptajem se proizvodi tekućina koja vlaži i čisti gornji sloj oka.

via GIPHY

Photo: Thinkstock / Spencer Davies
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Luka

    Svi su zahvaljujući tom velikom čovjeku nazvali dr. Agbazara, veliki čarobnjak za čaroliju koji mi donosi radost, pomažući mi da vratim ljubavnicu koji se razbije sa mnom Četiri mjeseca prije, ali sada sa mnom, uz pomoć dr. Agbazare, velika ljubavna ... prikaži još!