Love&Sex

Znaš li koji je najbolniji uzrok prekida veze?

Prekid je uvijek bolno neugodan – za obje strane. Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je da je jedan razlog pucanja veze osobito bolan

Dosadili ste si i nemate si što više reći, imate potpuno različite planove za budućnost ili se pak stalno svađate – neupitno je da je svaki prekid neugodan i težak. Loše će se osjećati onaj koji prekida, gotovo jednako kao i onaj koji će biti napušten. Međutim, postoji jedan razlog za prekid koji osobito boli osobu koja je napuštena – pokazalo je istraživanje Sveučilišta Cornell. Vjerojatno si dosad već pogodila koje je to famozni uzrok? Da, sada je i znanstveno potvrđeno da prekid veze zbog druge osobe najviše pogađa u srce. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

"Draga, moramo razgovarati…" 

Kad čujemo da nas je ostavio zbog neke druge, srce nam puca na milijun komadića, tvrde znanstvenici koji su proveli brojne eksperimente na ispitanicima. Oni su proživljavali scenarije u kojima su iz raznih razloga bili odbijeni od druge osobe. Upravo je to iskustvo – odbijanje zbog druge osobe – kod ispitanika potaknulo najnegativnije osjećaje. Zašto? Zato jer se mi ljudi stalno uspoređujemo se drugima i imamo (nesvjesno) osjećaj da su nam svi konkurencija. Čak i kad se kod prekida ne navede pravi razlog, većina ispitanika pretpostavila je da je treća osoba u igri. 

Photo: Getty Images
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Inez

    ja stvarno nisam vjerovala u ovo, ali eto ne treba biti nikad pesimista u zivotu, trazila sam kako da vratim momka pomocu ovih magija i prvo sam naisla na dvoje koji su me prevarili i eto naletila sam na zenu ... prikaži još!