Love&Sex

''Ženska viagra'' i drugi afrodizijaci na meniju zagrebačkog restorana?

  • Ayurvedska tradicija kaže da je ljubav izvor vitalne energije i poticanje strasti jako im je važno
  • Povodom Valentinova, mnogi zagrebački restorani obogaćuju ponudu
  • Ayurveda Balance Health Centar na meniju ima jela obogaćena ''ženskom viagrom''

Ovih dana sve je u znaku ljubavi, a za Valentinovo se prilagođavaju i meniji poznatih restorana.  Odlično je to što su ovi dani prilika za otkrivanje novih gastroužitaka iz ponuda koje ''rasplamsavaju ljubavne strasti'', čak i ako je jedina ljubav koju trenutno osjećamo ona prema hrani. I to treba netko rasplamsati, zar ne?

S obzirom na to da smo, kad je hrana u pitanju, stvarno znatiželjni pažnju nam je privukao naslov ''Ayurvedski okusi ljubavi'' pod kojim se krije gastrodogađaj zagrebačkog Ayurveda Balance Health Centra. Ljubavno-gastronomska avantura održat će se 14. i 15. veljače između 13 i 19 h. S obzirom da je poznato da ayurvede ljubav smatraju temeljnom vitalnom energijom, ne čudi da se ovaj valentinovski događaj sastoji od isprobavanja ayurvedskih ljubavnih jela te ayurvedskih začina koji su od pamtivijeka poznati kao afrodizijaci, pokretači te vitalne energije. Cijena menija za jednu osobu je 90 kn, a za dvije 160 kn, a detalje možeš provjeriti na stranici Ayurveda Balance Health Centra.   | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Ljubavne strasti moći ćeš rasplamsati jelima koja obiluju ''ženskom viagrom'' - muškatnim oraščićem koji u ayurvedskoj tradiciji ima posebno mjesto. Ovaj aromatični začin, kojeg zapadne kulture često ostavljaju po strani, poboljšava protok krvi i cirkulaciju, a u kombinaciji s cimetom on povećava tjelesnu toplinu i povećava izdržljivost. A to nam treba, zar ne? Osim toga, ključni afrodizijaci su i klinčić te kardamom. Klinčić povećava libido, a kardamom uravnotežuje energiju te povećava snagu i izdržljivost. Manje važan nije ni đumbir koji zagrijava tijelo, poboljšava cirkulaciju i diže seksualni naboj.   | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Na jelima ''Ayurvedskih okusa ljubavi'' radit će domaće majstorice Višnja Lažeta te Eta Čačilo i to prema savjetima doktora I. Kalyana Chakravarthya, indijskog ayurvedskog liječnika. ''Ayurvedska tradicija nas uči da je najbolje vrijeme za vođenje ljubavi tijekom punog mjeseca i barem 2 sata nakon obroka, dok je idealno vrijeme za vođenje ljubavi svakog dana između 22 i 23 sata.'' - kaže Kaylan u maloj uvertiri. Preostaje nam samo da pokušamo i odemo korak dalje od klišeja, Valentinova uz crvenu ružu. 

Među gomilom ponuda, ova nam zvuči stvarno atraktivno, ezgotično i novo. A i dobra prilika da Valentinovo okreneš u svoju korist. Čak i ako ga uopće ne voliš!

 

 

 

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0