Love&Sex

Zbog OVOGA te neki muškarci više privlače

I ne, to nije zato što su vam kompatibilni znakovi u horoskopu ili zato što je "visok, crn i zgodan" ultimativni klišej...

Uvijek si patila na dečke iz boy bandova? Sada imamo dobro objašnjenje za to. Nova studija sa Sveučilišta u Beču pokazala je kako slušanje glazbe može utjecati na to koliko nam je pojedini frajer privlačan!

Sve je krenulo iz istraživanja objavljenog u časopisu PLOS ONE koje se bavilo time kako slušanje glazbe utječe na naše viđenje drugih. S obzirom na to da je dokazano kako je privlačno lice najvažnija fizička komponenta kod odabira partnera, htjeli su istražiti može li se taj faktor promijeniti uz glazbu. Čak je 96 ispitanika sudjelovalo u istraživanju gdje su im puštali različite tipove glazbe za stvaranje određene emocionalne napetosti, pritom gledajući u slike suprotnog spola s neutralnim izrazom lica - trebali su odrediti stupanj privlačnosti svake osobe. Rezultati ove grupe uspoređeni su s grupom koja je samo ocjenjivala izgled ljudi sa slika, bez slušanja glazbe.   | Autor: Instagram Instagram

Zanimljivo je kako se pokazalo da su žene koje su slušale glazbu više muškaraca ocijenile privlačnim i rekle da bi s njima izlazile - što se posebice pokazivalo za vrijeme slušanja kompleksnije glazbe. Istraživači su to nazvali 'prijenosom uzbuđenosti' koju nam stvara glazba na osobu koju gledamo - do toga može i ne mora doći, ali velika je vjerojatnost da će se dogoditi ako se dva stimulansa paralelno događaju, i to bez prestanka. Pomalo čudno, ali glazba nije imala takav utjecaj na muške sudionike. 

Možda vas zanima Misliš da su Francuskinje lude u seksu? Evo istine! Rubrika Love&Sex Love&Sex

Što to dokazuje? Da kod odabira partnera možemo nekoga prije odabrati radi svojevrsnog unutarnjeg mehanizma na kojega mogu djelovati različiti stimulansi. Zaista zanimljivo!

Photo: Instagram

Komentari 0