Love&Sex

Postoji 6 vrsta penisa, evo po čemu ih sve možeš razlikovati

  • Sigurno si već razmišljala može li njegov penis biti premalen ili prevelik?
  • Kako bi to mogla zaključiti, najprije treba razjasniti što je „normalno“
  • Znaš li ima li razlike u seksu kad muškarac ima obrezan penis?

Kakav mora biti penis da bi bio "normalan"? Ovo su neke stvari koje bismo morale znati o njegovom najboljem komadu. Naime, također treba znati da postoje različite vrste penisa – i da nema „standardnog“. 

Opušten ili krut: veličina može varirati 

Kao prvo, postoji razlika između „mesnatog“ i „rastućeg“ penisa. Rastući na prvi pogled djeluje malo i mlohavo. Međutim, jako naraste u stanju uzbuđenja. S druge strane, prosječni mesnati penis je u mlohavom stanju dvostruko veći od rastućeg. Međutim, u erekciji se tek malo poveća. Obje varijante slove kao najveća razlika kod muških spolnih organa – međutim, smatramo kako treba i sljedeće četiri svakako uzeti u obzir.   

Možda vas zanima Ovo je zabavno! Što sve žena može pomisliti kad vidi 'novi' penis Rubrika Love&Sex Love&Sex

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Nadprosječno velik ili nadprosječno malen 

Sigurno si čula razne priče o komadinama većima od 20 cm. Odakle potječu te sage, to nam nije poznato. Naime, znanstvenici su usporedili 20 opsežnih istraživanja te došli do prosječne veličine od 13,12 cm (objavljeno u „British Journal of Urology International“). 

Možda vas zanima Intimni strahovi koje svaki muškarac (potajno) ima Rubrika Love&Sex Love&Sex

Međutim, ako je riječ o „prosjeku“, sasvim je normalno da postoje i veći i manji. A na kraju je veličina sasvim sporedna stvar. Svaki partner je drugačiji i drugačije ga osjećamo. U nekim slučajevima postoje penisi koji su potpuno izvan prosjeka. Stoga postoje i takozvani „mikropenisi“ – oni su u erekciji i u spuštenom stanju 2,5 cm manji od prosjeka – i rijetki su. Vrijedi i za one ekstremno velike – iznimke su koje nisu baš toliko česte. 

 

Kirurški zahvati: obrezan ili neobrezan

Postoji još jedan način kako razlikovati vrste penisa – obrezan ili neobrezan! Naravno, tu nema riječi o genetici, nego o kozmetici, odnosno kirurškom zahvatu. Zašto se obrezuje penis? Čest razlog je fimoza - kad se preko glavića penisa ne može prevući kožica. U tom slučaju je operacija potrebna kako bi se penis mogao čistiti, odnosno da se spriječi nastanak bolesti zbog nemogućnosti održavanja higijene. Penis se obrezuje i zbog vjerskih razloga – poznato je da to rade Muslimani i Židovi. U jednoj anketi – u kojoj su žene govorile o svojim iskustvima s obrezanim i neobrezanim muškim spolovilima – većina je preferirala seks s neobrezanim muškarcima. A također, obrezuju se i iz higijenskih razloga jer tako ga je lakše održavati čistim...

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar interes14

    interes14

    Sve ovo je OK, samo znajte da veći penis je ponos muškarca i samopouzdanje je veće. Kad imaš velikog možeš ga staviti puno ili malo, a kad je malen onda ide malo što zna jako razočarati žene, npr one bi ... prikaži još!