Love&Sex

U životu imamo samo 3 ljubavi - i to pazi koje!

Znanstvenici tvrde da se za cijelog svojeg života zaljubimo u samo 3 osobe i da za svaku postoji poseban, jedinstven razlog. Slažeš se?

Stručnjaci tvrde kako se svaka osoba zaljubi samo tri puta u životu. Međutim, svaka od njih se dogodi pod posebnim okolnostima i uvjetima, puno drugačijima od one prethodne i ima potpuno drugačiju svrhu. 

Prva ljubav

Prva ljubav se dogodi kad smo mladi, najčešće već u srednjoj školi. Ova ti ljubav ispuni sve tvoje mladenačke snove i želje o ljubavi te služi kao svojevrsni test jesu li naša idealistička viđenja ljubavi uistinu takva - baš kao u bajci! U ovu ljubav skačemo "na glavu" jer vjerujemo da će ovo biti naša prva i jedina ljubav u životu (čak i ako se ne osjećaš kao da je to to) i praktički uvjeravamo same sebe da upravo ovako treba izgledati ljubav. U ovoj se ljubavi više fokusiramo da to kako nas drugi percipiraju nego kako se zaista mi osjećamo. 

 

 

Objavu dijeli Olivia Culpo (@oliviaculpo)

Druga ljubav

Sljedeća, druga ljubav je najteža ljubav. Ovo je ljubav s kojom učimo najviše lekcija o sebi i onome kako se trebamo osjećati u bilo kojoj vezi. Ova ljubav sa sobom donosi i puno boli, gubitaka, obmana i laži. Tijekom ove ljubavi mislimo da radimo stvari puno drugačije, ali to nije istina. Grčevito se držimo ove ljubavi jer je ona toliko različita od one prethodne. Međutim, ovo je ona ljubav gdje najviše rastemo! Ovo je ona gdje ćemo najviše osjećati bol. I ovo je ona veza u kojoj ćemo shvatiti što stvarno trebamo od sljedeće ljubavi. Ova je ljubav često nezdrava i pomalo neuravnotežena, okruženi smo dramom o kojoj na neki način postajemo ovisni. Ovo je ljubav za koju ste se do samog kraja nadali da će trajati zauvijek.

 

Objavu dijeli Lydia (@lydiaemillen)

Treća ljubav

Posljednja ljubav je ljubav koja dolazi "iz vedra neba". Ona nas iznenadi i uništi sve ideje koje smo ranije imali o ljubavi i vezama. Ova je ljubav jednostavna i ponekad se zbog nje pitamo je li moguće da je ljubav ovoliko jednostavna i nekomplicirana? Ovo je ljubav koja nas je oborila s nogu jer nismo očekivali ljubav! Sve se čini kao da je sjelo na svoje savršeno mjesto. Savršenstvo nije nešto što pokušavamo postići ovom ljubavi, već se osjećamo potpuno zadovoljno svojim životom i vezom takva kakva je. Jednostavno se osjećamo dobro. To je ljubav koja nam je godinama kucala na vrata i napokon smo ih odlučili otvoriti. Napokon smo naučili kako dati i kako primiti ljubav!

 

Objavu dijeli Camila Coelho (@camilacoelho)

Photo: Instagram

Komentari 0