Love&Sex

Stručnjaci navode 3 razloga protiv veze s oženjenim

Ljubavnica si oženjenog muškarca i nisi sretna sa trenutačnom situacijom? Stručnjaci objašnjavaju zašto bi trebala prekinuti aferu

Sve je počelo lijepo i krasno: privlačnost (seksualna) je bila obostrana, pa je činjenica da je on u vezi na trenutak bila zaboravljena? Afera  brzo započne i često ih nije jednostavno „održavati“. Naravno, problem je kad je jedan sudionik u vezi, a druga, „slobodna“ osoba, počinje se osjećati zapostavljenom. Možda se pojave i neki snažniji osjećaji – koji nisu planirani u početku – pa ne prestaje nada da će se možda ipak odlučiti za tebe? Međutim, stručnjaci navode tri razloga zašto bi trebalo odmah prekinuti ljubavnu aferu s oženjenim. 

Trošiš svoje dragocjeno vrijeme 

Moraš biti svjesna sljedećega: tvoje je vrijeme neprocjenjivo! Vrijeme koje ćeš provesti u nesretnoj vezi nitko ti više nikada neće vratiti. Stoga imaj na umu sljedeće činjenice: vrlo je mala vjerojatnost da će muškarac s kojim imaš aferu ostaviti svoju partnericu ako to nije napravio u prvih 4-6 mjeseci. Statistički gledano, jedan od deset muškaraca napusti svoju voljenu

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

„Ali, toliko ga volim“, možda ćeš sada pomisliti. I to je možda i istina. Često imamo osjećaj da volimo nekoga samo zato jer ne možemo „imati“ tu osobu. Možeš biti sigurna da tamo vani ima toliko sjajnih solo muškaraca. Radije iskoristi svoje vrijeme da se riješiš afere, a zatim uloži vrijeme u sebe i svoje interese te se otvori za nova iskustva i poznanstva. 

Dobit ćeš mrvice umjesto cijelog kolača 

Zar ne bi bilo lijepo biti br. 1 za nekog muškarca? Sigurno si zaslužila nešto bolje od biti br. 2. Možda ljubavna afera ima nekih lijepih strana, ali najčešće je povezana s neugodnim osjećajima te može skršiti samopouzdanje. 

Kao ljubavnica, dobit ćeš mrvice – nikad cijeli kolač. Zašto ne bi imala cijeli kolač?

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Češće ti je loše nego dobro 

Možda je u početku afere sve jako napeto i uzbudljivo. Ali nakon nekog vremena se i tamo ušulja svakodnevica i „normalnost“. Kad prestane „ružičasto“ razdoblje u aferi, nastanu neki drugi osjećaji – primjerice, strah od gubitka partnera. Međutim, to nije dovoljno za nastavak – jer neizvjesnost, sakrivanje i nesigurnost neće prestati. Stoga treba svjesno sagledati osjećaje. Ako prevladavaju negativni osjećaji i ako se češće osjećaš loše nego dobro, onda aferu treba odmah prekinuti. 

I tu se zatvara krug: nitko ti neće vratiti uzaludno potrošeno vrijeme. 

Photo: None
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Luka

    Svi su zahvaljujući tom velikom čovjeku nazvali dr. Agbazara, veliki čarobnjak za čaroliju koji mi donosi radost, pomažući mi da vratim ljubavnicu koji se razbije sa mnom Četiri mjeseca prije, ali sada sa mnom, uz pomoć dr. Agbazare, velika ljubavna ... prikaži još!