Love&Sex

Što njegovo tepanje otkriva o vašoj vezi

Kad ste sami, a ponekad i u društvu, tvoj dragi te zove raznim nadimcima, mazno ti tepa… Jesi li znala da njegovo tepanje može svašta otkriti o njemu i vašoj vezi?

Zaljubljena si, leptirići u trbuhu ne prestaju plesati, sve ti je ružičasto i crveno… Premda se mnogima to čini pomalo ljigavo i nadasve otrcano, zaljubljene osobe (a nerijetko i oni u dugotrajnoj vezi) međusobno si tepaju. Za to postoji i znanstveno objašnjenje, a njegova osnova je u neurokemijskim procesima u našem mozgu te se povezuje s prvim osjećajima zadovoljstva iz ranog djetinjstva. Znanstvenici tvrde kao se tepanjem i „dječjim govorom“ nesvjesno vraćamo u djetinjstvo – djelomično iz razloga jer je ljubavna veza biokemijski strukturirana jednako kao i naš prvi doživljaj ljubavi u djetinjstvu – ljubavi od naših roditelja. 

Međutim, nije potpuno svejedno što ti od milja govori tvoj partner – obrati pažnju, jer njegovo tepanje može puno otkriti o njemu…

Slatkice, mišiću, zečiću…

Raznorazne umanjenice pokazuju da se tvoj dečko osjeća snažnijim dijelom vaše veze. Smatra se tvojim zaštitnikom. S jedne strane je to slatko, a s druge strane može dovesti do toga da te ne doživljava ozbiljno. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Zlato, srećo

Dooooosadnooooo! Moraš znati da je on sve svoje biše cure tako zvao, a vjerojatno će i one poslije tebe. To je definitivno najdosadnije što ti može reći ljubavni partner. 

Princezo ili anđele 

On je pravi romantičar. Vjerojatno ste oboje. Međutim, kad ti se ne razgovara s njim ili si ljuta na njega, pokušava te omekšati tim „nadimkom“. Pripazi da se neće uskoro osjećati kao princ samo zato jer te zove „princezo“. 

Kraljice

Ako te ne zove princeza, nego kraljica, to znači da je vaša veza na sasvim drugoj razini. U ovom trenutku ti jede iz ruke – ali, pazi da se i ti prema njemu ponašaš kao prema kralju. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Baby ili medena

Ovi nadimci nerijetko znače da te promatra kao seksualni objekt, a ne kao svoju partnericu. Možda nema tako ozbiljne planove kao što ti se to čini… 

Možda vas zanima 5 jezika ljubavi – onaj kojim govoriš otkriva koji ti muškarac odgovara Rubrika Love&Sex Love&Sex

Bucka, knedlica, bomba 

Ovi nadimci nisu nimalo simpatični i to je njemu vjerojatno jasno. Međutim, time pokazuje da te voli usprkos tvoji, malim manama (ili upravo baš zbog toga). A to je uistinu jako slatko! 

Photo: Thinkstock

Komentari 0