Love&Sex

Što je prostata-orgazam i kako mu ga priuštiti

Inače tako jednostavan muški orgazam ima i svoje skrivene dubine. Vrijeme je da ti i tvoj partner istražite nova područja te iskušate prostata-orgazam

Stražnjica i stvari oko nje vjerojatno su tabu otkad postoji pojam tabu. Međutim, sve se više priča o analnim seksualnim igrama pa biste ti i tvoj partner mogli istražiti nova područja te iskušati prostata-orgazam. Što je zapravo prostata-orgazam? Prostata - žlijezda veličine oraha koja leži duboko u preponama između baze muškog penisa i rektuma - muškarcima je ono što je G-točka ženama. Za neke muškarce to može biti centar užitka. Biološki, prostata proizvodi sjeme, ali seksualno i erotski, može funkcionirati kako bi povećala zadovoljstvo. 

Ako tvom partneru ne smeta kontakt s prostatom i može se opustiti te uživati u analnoj stimulaciji – a  jedini način da dođeš do prostate jest držanje prsta ili igračke oko 2,5 – 4 cm u stražnjem otvoru –osjećaj punine i pritiska povećava intenzitet orgazma, tvrde stručnjaci. Puno ljudi uživa u analnoj stimulaciji - poput genitalija, analno područje bogato je živčanim završecima. Neki muškarci ne uživaju - to može biti psihološki nedostatak užitka ili bi to moglo biti fiziološki. Ili možda nije zainteresiran za istraživanje (i to je u redu). U svakom slučaju, kao i kod bilo kojeg spola, važno je komunicirati i pobrinuti se da su obje strane zainteresirane.  

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Kako pomoći partneru da doživi orgazam prostate? 

Ako ste zainteresirani za istraživanje ovog novog područja, stručnjaci imaju nekoliko savjeta. 

1. Pomozi partneru da se opusti

Ako ste oboje spremi za „napad“ na prostatu, važno je početi superopušteno. Anus ima dva sfinktera koji se mogu se stegnuti i zatvoriti. Način za dobivanje ulaznice jest uistinu potpuno opuštanje cijelog tijela. Počni sa senzualnom masažom, koja ne mora nužno uzbuditi tvog partnera, već mu jednostavno pomoći da se osjeća potpuno ugodno. 

2. Isprobajte neku analnu predigru

Nakon što se vaš partner osjeća ugodno, olakšajte si ulazak. Ako nikada niste iskušali neku analnu igru, pristupite anusu s poštovanjem i polako, savjetuju stručnjaci. Prvo se igraj stražnjicom i unutarnjom stranom bedra, a zatim se prebaci na igru s vanjskim rubom otvora anusa.

3. Nabavi lubrikant 

Anus nije samopodmazujući pa budi sigurna da imaš dovoljno lubrikanta, bez obzira na sve, kažu stručnjaci. Preporučuje se da nabavite lubrikant koji je posebno dizajniran za analnu igru. 

4. Odaberi alat

Najbolji način stimuliranja prostate je ili prstom ili masažerom prostate (u osnovi je tanak „čep“ za stražnjicu). Ako neodlučno koristite prst (čak i ako je upravo istuširao, u redu je ti se čini da se osjećaš pomalo prljavo) igračka je sjajna alternativa (postoji ih više i mogu se naći u seks-shopovima). 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

5. Polagano masiraj prostatu

Kako bi došlo do orgazma prostate, kreni superpolako - osobito ako je to prvi puta da ti i tvoj partner iskušavate tehniku. Jednom kad si unutra, napipaj prostatu, koja je negdje „na dubini pola prsta“ u rektumu u smjeru njegovo penisa. Osjećaj je kao mekana kuglica. 

Nakon što je pronađete, lagani pritišći ili je polako pokušaj milovati te nastavi komunicirati sa svojim partnerom o tome kako se osjeća. Kada pronađeš željeni ritam i intenzitet, doživjet će novu vrst orgazma. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Luka

    Svi su zahvaljujući tom velikom čovjeku nazvali dr. Agbazara, veliki čarobnjak za čaroliju koji mi donosi radost, pomažući mi da vratim ljubavnicu koji se razbije sa mnom Četiri mjeseca prije, ali sada sa mnom, uz pomoć dr. Agbazare, velika ljubavna ... prikaži još!