Love&Sex

Što Hrvati zapravo najčešće kupuju u sex shopovima?

Izgleda da je i Hrvatima proradila mašta što se tiče seksualnih igrica, zaključujemo to po čitanosti tema koje govore o analnom, oralnom i drugim "granama" seksa. A što kupuju u sex shoppovima?

Dok su u svijetu sex shopovi nešto gdje je svatko barem koji puta svratio, Hrvati nam se, što se toga tiče, ipak čine konzervativniji. No to ne znači da u Hrvatskoj nema sex shopova i da oni ne posluju dobro. Mi smo kontaktirali tri takva dućana, da vidimo kakve su navike njihovih mušterija i možemo reći da smo se iznenadili. 

via GIPHY

Iz jednog od najdugovječnijih seks dućana u Zagrebu, ''Pigallea'',  koji posluje preko 30 godina rekli su nam kako su žene počele preuzimati inicijativu tek posljednjih godina, te je sveprisutna i gay populacija. U seks dućanu ''Jessica Rabbit'' iz Zadra nema razlike po spolovima ili dobnim skupinama, a radi se o kupcima širokog dobnog raspona, od 20 do 80 godina.  Ljeti zbog turističke sezone dolazi i dosta stranaca, a ostalih devet mjeseci kupci su im 'domaći' ljudi. U seks dućanu ''Izazov'' iz Zagreba kažu da njihovi kupci variraju od 18 pa do 70 godina. No ipak su najčešći kupci i posjetitelji od 30 godina pa na više. ''Iako u Hrvatskoj vlada takvo mišljenje, seks dućani nisu rezervirani 'samo za perverznjake'. Najčešći svakodnevni kupci su parovi koji samo žele malo začiniti svoj seksualni život''- govore nam iz ''Izazova''i nastavljaju ''Što se tiče podjele spolova nekoć su možda muškarci više zalazili (jer im je curi, ženi bilo neugodno) ali danas to više nije tako. Omjer bi bio 50:50 za žene i muškarce.''

Možda vas zanima Kako upoznati dečka sa seks igračkom, a da ga ne uplašiš? Rubrika Love&Sex Love&Sex

U Zadru se najviše kupuju seksi igračke, donje rublje, te šaljivi pokloni. Sve to jednako ljudi kupuju za sebe ili kao iznenađenje za nekog drugog. U Zagrebu je situacija nešto drugačija što se podjele tiče. Iz Pigallea nam kažu kako žene najčešće uzimaju ''pametne vibratore'' tipa Rabitt s 10 do 30 programskih funkcija, te muške lutke i erotske slamčice za rođendane, djevojačke i partije.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Vibratori, umjetni penisi su još uvijek najtraženiji i u seks dućanu ''Izazov''. Slijede i japanske kuglice jer osim što se najčešće koriste u predigri, imaju čak i zdravstvenu ulogu. Populariziranjem knjige i filma ''50 nijansi sive'' sado-mazo) artikli također su postali traženiji. Pa zatim sexy rublje, prsteni za penis, analni stimulatori... traži se sve. Međutim svaki par je drugačiji pa tako i njihove seksualne preferencije, tako da baš i nema nekog pravila. 

Možda vas zanima 9 seks-igračaka koje sigurno imaš kod kuće, a da ni ne znaš Rubrika Love&Sex Love&Sex

Muška populacija u dućanu ''Pigalle'' i dalje najviše traži masturbatore tipa Flesh light i Tenga egg, te ženske lutke Love doll na napuhavanje. Dok se gay populacija drži analnih Dildo modela, te Butt-plug varijanti tipa We-vibe Ditto (pametni vibrator s daljinskim + aplikacija za upravljanje putem mobitela, a sve to uz obavezni ovlaživač Aquaglide 50ml. A ono što privlači jednako oba spola dnevna je košarica puna London prezervativa po popularnoj cijeni od 3 kune po komadu. Među najprodavanijim artiklima u ''Pigalleu'' su lisice, maske i bičevi te ih kupuju svi bez obzira na dob i spol. 
 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Zanimao nas je i cjenovni rang navedenih seksualnih pomagala. Tako su nam u ''Izazovu'' rekli da se cijene kreću obzirom na rang materijala od kojeg je igračka izrađena. Najpopularniji materijal je Cyberskin i Magic Flesh jer na dodir jako podsjeća na kožu. Ovisno o brendu cijena je od 249 kn na više.  Najpovoljniji artikl je prsten za penis s cijenom od 50-ak kuna naviše. Kad se radi o onim skupljim stvarima izdvojili smo dvije - najskuplja je realistična lutka od Magic Flesh materijala s cijenom od 18.500 kn. Najskuplji vibrator je We Vibe 4 plus s cijenom od 1499 kunan koji je namijenjen parovima jer se koristi tijekom odnosa i iako je cijena viša, jedan je od daleko najprodavanijih artikla, kažu u ''Izazovu''. U dućanu ''Jessica Rabitt'' među jeftinijim artiklima su lubrikanti od 49 kn, razni predmeti s darovnog programa, te kondomi od 15 do 19 kn. Najskuplji su premium brandovi vibratora We Vibe i Lelo čije se cijene kreću i do 1800 kn.

U ''Pigalleu'' je najskuplja stvar pozlaćeni vibrator Zlatko čija je cijena 4699 kuna. Cijena ženskih lutki se kreće od 199 kuna pa do 399 kuna, muških od 299 kuna do 499 kuna. Cijena bičeva je od 149 do 999 kuna. Cijena paketa koji sadrži 10 slamki je 49 kuna i 69 kuna., dok lisice možeš pronaći od 99 pa do 2449 kuna.
 | Autor: printscreen/Pigalle printscreen/Pigalle

Photo: Thinkstock / Spencer Davies
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Luka

    Svi su zahvaljujući tom velikom čovjeku nazvali dr. Agbazara, veliki čarobnjak za čaroliju koji mi donosi radost, pomažući mi da vratim ljubavnicu koji se razbije sa mnom Četiri mjeseca prije, ali sada sa mnom, uz pomoć dr. Agbazare, velika ljubavna ... prikaži još!