Love&Sex

Postoji 5 razina ljubavi - na kojoj si ti?

Čak i ako si u sretnoj vezi već godinama, ponekad se još uvijek možeš osjećati kao na bojnom polju…

Nakon što prestane početna euforija ljubavi, možeš se naći kako žudiš za povratkom faze „medenog mjeseca“ u punom sjaju. Međutim, ljubav ne dolazi bez izazova i bitaka, naravno, i sklona je lebdjeti između ponovne zaljubljenosti u jednu osobu i povremene frustracije i stresa. 

Ljubav obično prolazi kroz razne faze, a ovaj vodič pomoći će ti razjasniti u kojoj se trenutačno nalazi tvoja veza…

1. faza: duboka zaljubljenost 

U ovoj fazi osjećat ćeš se kao tinejdžerica koju je pogodio grom zaljubljenosti i ne može mu odoljeti. Razgovaraš s tom osobom kad god je to moguće – i to ti još nije dovoljno. Razgovaraš cijelu noć telefonom s njim, a šaljete si i poruke cijeli dan. Planiraš zabavne pustolovine, dubokoumno razgovarate, smijete se glupostima i shvaćaš da se osjećaš fntastično ugodno pored njega. ON budi nešto u tebi što te čini živom, slobodnom i sretnom. Odlučiš otići na spoj, a prvi se brzo pretvori u drugi… Pala si na tog tipa, i to opako.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. faza: zbližavanje 

Za vrijeme druge faze dublje ćeš se povezati s partnerom. Premda ste već možda prošli fazu „medenog mjeseca“, još uvijek ga obožavaš i uživaš u učenju novih stvari o njemu. Čak razgovarate o vjenčanju i zajedničkom životu, samo kako biste pojačali vezu koju imate. Svijet se vrti oko njega, ali vrijedi i obrnuto. Ova faza predstavlja prelazak od zaljubljenosti u ljubav – sada možeš biti bezbrižna jer znaš da će te netko poseban čekati kod kuće. U početku nisi znala kamo sve to vodi, ali sada si dobila odgovor – i život nikad nije bio toliko dobar kao sada. 

Možda vas zanima 3 tipa ljubavnih parova čija će veza najduže trajati Rubrika Love&Sex Love&Sex

3. faza: nesigurnost 

Nakon nekoliko godina ili čak mjeseci veze, možeš izgubiti ono u što si se zaljubila. Nema više novosti, ali hoće li vaša ljubav izdržati napad krute stvarnosti? Za vrijeme te faze većina parova odlučuje hoće li nastaviti s vezom ili je prekinuti, a borba je veća nego na početku veze. Život počinje preuzimati stvari u svoje ruke, a svakodnevni napori i stres mogu brzo uništiti svaku vezu. Prođete li ovu fazu, ojačat ćete svoju vezu, a prekinete li je – to može biti nova stranica u vašim životima. Sudbina je u vašim rukama – ali bez obzira što odaberete, ako je odabir iz srca, ne može vaš odvesti u propast. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

4. faza: popravak i obnova

Za vrijeme ove faze shvaćaš što je pošlo po zlu u vašoj vezi u 3. fazi, pa počnete raditi na popravljanju problema. Ne želite da se ti isti problemi kasnije nastave, pa ste odlučili odmah djelovati. Oboje shvaćate da niste savršeni te da ćete svoje nesavršenosti iskoristiti kao alat koji će učiniti čuda za vašu vezu. Nekad si svog partnera smatrala savršenim – pa što se dogodilo od tada do danas? Naravno, ponekad dopustimo našim očekivanjima da se ispriječe stvarnosti, ali kad nakon što međusobno prihvatimo svoje nedostatke te radimo zajedno kao tim, možete krenuti na sljedeću razinu. 

Možda vas zanima S ovim pitanjima ćeš otkriti hoće li se vaša veza održati Rubrika Love&Sex Love&Sex

5 faza: mir i prihvaćanje 

Do ove posljednje faze otišla si do pakla i nazad zajedno sa svojim suprugom/partnerom i znate da ćete ostati jedno uz drugo „u dobru i zlu“. Ne morate se pretvarati niti sakrivati bilo koji dio vaših osobnosti. Možeš uživati u svijetu s njim i znati da će na kraju dana imati srce i ruke otvorene za tebe, mjesto gdje ćeš moći odmoriti svoju dušu…

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0