Love&Sex

Par trikova uz koje ćeš steći veće samopouzdanje u krevetu

Bilo da si u novoj vezi ili si godinama s jednim partnerom, u jednome se sve slažemo - ponekad je doista teško zadržati samopouzdanje u krevetu. I ne radi se samo o tome da dobro izgledaš, nego ti je potreban i mentalni motivator

Kada je Sophia Vergara jednom izjavila da i sama ponekad ima manjak samopouzdanja, na trenutak smo odahnule. I ona je samo žena od krvi i mesa koliko god bila prekrasna i ne možemo joj naći mane. Zato nije ni čudo da smo i mi, obične smrtnice, sklone dramatiziranju kada se svjetla ugase. Seksi donje rublje, tjelovježba, kvalitetna hrana, sve to pomaže da se osjećamo bolje... Ovo su neki od koraka...

 

A post shared by TheCoupleGoals (@couplegoals) on

Provedi istraživanje

Ne kažemo da gledaš porno filmove, no ni to ne bi škodilo. Često manjak samopouzdanja proizlazi iz neznanja, jednostavno žene ne znaju što im odgovara. Bitno je educirati se. Startni korak je svakako čitanje stručne literature o seksu, a ako se ne želiš zamarati znanstvenim sadržajem, i seksi fikcija će pomoći. 50 nijansi sive nije jedina ovakva knjiga, ima ih još...

Odjeća

Kao što smo spomenuli, seksi intimno rublje nije jedino što će te napuniti samopouzdanjem. Sve veći broj parova javno priznaje da uživaju u igranju uloga. Školarka, sobarica, medicinska sestra su već pomalo klišej. Ako s partnerom održavaš dobru komunikaciju oboje ćete uživati i biti opušteni. I isto tako morali biste oboje biti vrlo otvoreni prema željama drugog. Osim ako on ne želi da se maskiraš u neku životinju. Zdrav razum će ti valjda reći da moraš pobjeći, zar ne?

 

A post shared by TheCoupleGoals (@couplegoals) on

Isprazni mozak

Razlog zbog kojeg većina žena se ne može opustiti za vrijeme seksa je upravo njihova glava. Koliko si se puta uhvatila kako razmišljaš o popisu za špeceraj dok te frajer pokušava zadovoljiti? Ili još gore, ako razmišljaš o onoj svađi s mamom od prekjučer? Doista, seks nije vrijeme koje bi trebala provesti u mislima o mami i vašem odnosu. Bilo bi dobro da se fokusiraš na disanje i meditaciju. Možda će ti trebati malo vremena, ali brzo ćeš se uspjeti koncentrirati na partnerove dodire umjesto na sadržaj potrošačke košarice.

 

A post shared by TheCoupleGoals (@couplegoals) on

Pobrini se za sebe

Svatko od nas si s vremena na vrijeme voli ugoditi. Zašto i ti ne bi? Duga kupka, depilacija, svježe nalakirani nokti, čista kosa... Sve su to stvari koje nam pomažu da se generalno osjećamo bolje, pa zašto ne bismo prije seksi trenutka to ponovile? Nitko ne kaže da moraš ići kod frizera prije vrućeg dejta, no sitnica poput dobro hidratizirane glatke kože može učiniti čuda za tvoje samopouzdanje.

Tvoj partner voli tvoj izgled

Njega doista nije briga jesi li dobila neki prištić na čelu danas ili si se malo udebljala nakon praznika. Nekad sve mi trebamo podsjetnik da naš partner voli nas baš takve kakve jesmo i da ga uzbuđuje činjenica da ste vas dvoje seksualno povezani. Ono što ti smatraš bitnim, poput loše depiliranih ili nedepiliranih nogu, njemu stvarno nije ni na kraj pameti kad te vidi bez odjeće. Prestani samu sebe opterećivati, prepusti se odnosu s partnerom jer, vjeruj nam, on doista većinu toga ne primijeti.

 

A post shared by TheCoupleGoals (@couplegoals) on

Možda vas zanima Seks fantazije koje se on ne usuđuje podijeliti s tobom Rubrika Love&Sex Love&Sex

Vježbom do savršenstva

Kada pričamo o sposobnosti u spavaćoj sobi, pravilo je: vježbom do savršenstva. Tvoje će se sposobnosti kad tad poboljšati, posebno kad  ti i partner vježbate. S novim partnerom je uvijek u početku malo čudno, pa te to ne mora brinuti. Važno je imati otvoren um i isprobavati nove stvari, te biti proaktivan u iniciranju isprobavanju novih stvari.

Photo: Instagram

Komentari 0