Love&Sex

OVO je razlog zašto ljudi ostaju u nesretnim vezama

Barem jednom u životu si bila svjedok nekoj toksičnoj vezi i pitala se: zašto su oni još uvijek zajedno?! Čini se kako znanost ima odgovore...

Znanost kaže da razlog leži u... oksitocinu! Čekaj, čekaj, što? Nije li to hormon "ljubavi"? Da, je, ali jedno američko istraživanje otkrilo je kako osobe koje osjećaju da je njihov partner distanciran i ne tako zaljubljen, ispuštaju više tih "nježnih" kemijskih spojeva od onih koji su od partnera osjećali potporu i veliku ljubav.

Zvuči čudno, ali kad bolje razmislimo skroz je logično. Kad osoba osjeća neku vrstu nezainteresiranosti svoje bolje polovice ima potrebu truditi se još više. Ako si zapela u nezdravoj vezi, pripazi na ovo: veze u kojima partneri nisu jednako uključeni obično imaju nepisana pravila. Ako prekršiš ta pravila mogla bi biti korak bliže ravnoteži i balansu koji svaki par treba za zdravu vezu. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Prema tome, ako se nađeš u situaciji gdje praktički moraš moliti za pažnju svog dečka, probaj za promjenu zamijeniti uloge s njim kako bi vidjela hoće li to pomoći da uvidi kako je nezahvalno biti u toj poziciji.

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0