Love&Sex

Ovih 7 navika ubijaju tvoju požudu

Volimo sex, no ako ponestane zajedničkih intimnih trenutaka, čak i najbolja stvar na svijetu postaje problem. Probleme treba rješavati u korijenu; pokazat ćemo vam 7 navika koji ubijaju vašu požudu.

Brineš se gdje je nestala ona požuda s početka veze? Otkrivamo koje su potencijalne tihe ubojice! Krenimo redom.

1.Alkohol

Kod muškaraca se uglavnom ništa ne događa nakon pijanog noćnog izlaska. A i ono što mnogi ne znaju: prekomjereno konzumiranje alkohola može i kod žena dovesti do ubijanja požude. Jedna, dvije čaše ti možda povećaju želju, no previše svega uzrokuje mirnu večer.

2.Antidepresivi

Uzimanje antidepresiva značajno utječe na prirodni ritam i postizanje orgazma. I do 30%  pogođenih pate od ozbiljnih nuspojava koje uzrokuju probleme u sexualnom životu. Oslabljena želja za sexom i teško postizanje orgazma su najčešce posljedice.

3.Lijekovi

Nažalost, antidepresivi nisu jedini lijekovi koji mogu poremetiti prirodni sexualni nagon. I kontracepcijske pilule, antihistamini kao i bilo koji lijekovi za tlak mogu smanjit aktivnosti u spavaćoj sobi.

4.Nedovoljno sna

Problemi s koncentracijom, dobivanje na težini, promjene raspoloženja...sve je to dio liste koji uzrokuje manjak sna. Ako se zadovoljavate dnevno sa šest sati sna, dugoročno će to utjecati na vaš sexualni život. Jer jedino oni koji dovoljno spavaju, mogu postići maximalnu učinkovitost tijekom spolnog odnosa.

5.Pretilost

Pretilost značajno može utjecati na želju za sexom i senzualnosti. Ljudi koji pate od pretilosti, viška kilograma ugrožavaju, ne samo svoje zdravlje, nego utječu i na sexualnu ravnotežu njihovom odnosu. Razlog tome je previsoki kolesterol i dijabetes (te bolesti koji su izravno povezani sa debljinom) , oni su često krivci za „sušu“  u krevetu.

6.Samopoštovanje

Možda zvuči kao klišej, ali istina je da je samopoštovanje ključ za dobar sex. Percepcija i prihvaćanje vlastitog tijela igra značajnu ulogu kad je pitanje izgradnje vašeg sexualnog života. Ništa bolje nije od samouvjerenosti koja pojačava strast i nezaboravan sex.

7.Stres

Stres i sex ne idu zajedno. Irelevantno je radi li se o stresu na poslu ili kod kuće. Stalni pritisak, nedostatak vremena ili previše posla su glavni neprijatelji sexualne želje. Dakle: uspori malo, opusti se i uživaj u intimnim trenucima.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0