Love&Sex

Ovih 12 vrsta seksa svatko doživi u tridesetima

Što očekivati u intimnom životu kad si već neko vrijeme u čvrstoj vezi ili u braku?

Od slatkih rutina do seksa na kuhinjskom stolu i u ukradenim trenutcima, sve je moguće:

1. Rutinski seks

U dužim vezama parovi obično razviju neku rutinu kojoj se redovito vraćaju pa to rade u isto vrijeme i u istom položaju. Ali u tome nema ničeg lošeg! Rutinski seks rutinski je s razlogom - jer paše i tebi i partneru.

2. Zabavni seks

Katkad vodite ljubav na kuhinjskom stolu ili zajedno iskušavate seksi novu igračku. Svakako nije još kasno za novitete!

3. Seks da ostaneš u drugom stanju

Svaki par ima svoj ritam, ali obično negdje u tridesetima oni koji žele djecu zaključe da je vrijeme tu želju i ostvariti. I dok seks kojem je cilj beba može, naravno, biti jednako uzbudljiv kao i najobičniji seks iz strasti, često ga se mora planirati da padne baš u plodne dane pa ti se katkad čini da je seks samo još jedna obveza. Ali ne brini - to će proći!

4. Seks u trudnoći

Devet mjeseci iščekivanja istodobno su i devet mjeseci eksperimentiranja u seksu. Ono što ti je prije godilo sad ti se možda više ne sviđa i zajedno s partnerom istraživat ćeš nove položaje i nove načine uživanja.

5. Seks poslije poroda

Nakon mjeseci trudnoće beba je sretno stigla na svijet, a ti bi se trebala vratiti “normalnom” seksu - kao kad skineš gips i trebala bi normalno hodati. Ispočetka nije lako, ali s vremenom sve sjedne na svoje mjesto.

6. Nanovo probuđeni seks

U životu nikad nije sve isto. Ponekad ćeš imati volju isprobavati nove stvari, ponekad ne, a suha razdoblja smjenjivat će se s onima kad se jednostavno ne možeš zasititi partnera ni on tebe.


 

7. Drugi medeni mjesec, ili seks na odmoru

Svaki par u jednom trenutku poželi vrijeme samo za sebe. Možeš to zvati drugim medenim mjesecom ili jednostavno odmorom - bitno je da ste zajedno, bez obveza osim da vodite ljubav.

8. Seks kad su klinci kod bake i djeda

To je situacija u kojoj baš svi dobivaju: baka i djed sretni su što su unuci kod njih, klinci su sretni jer kod bake i djeda smiju sve što doma ne smiju, a ti i partner ste sretni jer ste napokon sami i možete se seksati gdje i kako hoćete.

9. Seks u onih 15 slobodnih minuta između

Posao, vrtić, dječji rođendani i aktivnosti, obiteljski ručkovi, kućanske obaveze, putovanja … satnica je i tebi i njemu prilično ispunjena i sretni ste ako uhvatite tih 15 minuta - a onda ih treba dobro iskoristiti.

10. Seks prije budilice

Još jedno “ukradeno” vrijeme. Možda ćete oboje ina poslu biti malo neispavani, ali isplati se.

11. Gledati film na tv-u do kraja ili seks? Seks

Ako ti je tek 20 godina, možda sad blaženo naivno pitaš, pa zašto ne i jedno i drugo, prvo seks pa onda film do kraja? Ako si u tridesetima, onda znaš da oboje ne ide - u ovim godinama jednostavno više nemamo toliko energije.

12. Gledati film na tv-u do kraja ili seks? Film

Hmmm….

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0