Love&Sex

O ovim stvarima treba razgovarati prije prvog zajedničkog seksa

Otvoreni razgovor o seksu kod nas je još uvijek tabu. Međutim, prije nego što uskočiš u krevet s novim dečkom, obavezno popričajte o sljedećim stvarima…

Seks uključuje mnoga zadovoljstva, uzbuđenje, strast, osjećaje, ljubav… Međutim, seks može biti i „opasan“, odnosno može biti opasan za naše zdravlje te završiti s neželjenim posljedicama. Kako bismo to izbjegle, preporučuje se s novim partnerom obaviti kratki „informativni razgovor.“ 

1. O zaštiti 

Ovo pitanje mora odmah biti razjašnjeno prije nego krenete u akciju: kako ćete se zaštititi? Uzimaš li pilulu? Hoće li koristiti kondom? To nije važno samo zato da te zaštiti od neželjene trudnoće, nego i od spolnih bolesti. 

2. Jeste li se nekada seksali bez kondoma 

Što se tiče spolnih bolesti – ako ne znaš je li partner prije tebe koristio kondom, obavezno ga sada koristite. Neki virusi, na primjer HPV, kod muškarca se ne primijete, odnosno neprimjetno se prenose. 

3. Jeste li ikada bili na testu za AIDS

Prije nego se upustiš u novu seksualnu vezu, ne bi bilo loše da se oboje testirate na AIDS, ali i neke druge moguće spolne bolesti. 

4. Što ne volite u krevetu? 

Možda je netko od vas dvoje imao loša iskustva u prošlosti pa nešto ni u kom slučaju ne želi više isprobati… To si jednostavno morate reći. 

5. Jesu li osjećaji u igri? 

Važno je da prije nego što želiš spavati s muškarcem koji još nije tvoj dečko: razgovarajte o tome kakva je situacija. Je li to za oboje nešto bezazleno? Ili ima nešto više od pukog seksa? Tako ćete najlakše izbjeći razočaranja.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0