Love&Sex

Nekoliko mitova o analnom seksu (koje ćemo uspješno razbiti)

Analni seks - malo je toga od čega žene toliko strahuju, a muškarci obožavaju. Međutim, sve negativnosti koje se vrte oko analnog seksa nisu baš istinite…

Analni seks je kod mnogih parova još uvijek tabu tema i neki se jednostavno ne usuđuju govoriti o tome. Zapravo, to je šteta, jer analni seks može za oba partnera biti lijepo iskustvo – samo treba pripaziti na nekoliko stvari. Stoga ćemo razotkriti 5 najčešćih mitova o analnom seksu…

Možda vas zanima U čemu spavate ti i tvoj muškarac i što to govori o vašoj vezi? Rubrika Love&Sex Love&Sex

1. Analni seks jako boli 

Analni seks je uvijek bolan? Pogrešno! Ako se dobro pripremite, doživljaj može biti lijep i bezbolan. U početku će osjećaj sigurno biti neobičan, ali u nekom trenutku postane vrlo uzbudljiv i dobar. Uzmi si vremena, opusti se i lagano s partnerom krenu u tu novu pustolovinu. To je važno, jer bez pripreme, vremena i opreza može doći do bolnih ozljeda. Savjet: ne štedite s lubrikantom. 

2. Analni seks opušta sfinkter

Premda taj mit tvrdoglavo traje, tvrdnja nije točna. Mišić se raširi na trenutak, ali se potom vrati u prvotni položaj. Kako bi sve bilo nekako ugodnije, u predigru uključite masažu analnog otvora.

3. Ne treba kondom 

Naravno, kod ovakvog seksa žena ne može ostati trudna. Međutim, kondom je kod analnog seksa obavezan, jer može doći do malih ozljeda pa se mogu u tijelo ušuljati neželjene bakterije koje mogu izazvati bolesti. Dakle – obavezno koristite kondom! 

4. Analni seks je prljav

To je vjerojatno najprljavija laž među raznim mitovima o analnom seksu. Premda penis ulazi u analni otvor, obično nema uopće neke prljavštine. Ako ne moraš hitno na toalet, rektum je uglavnom čist. Ako se ipak osjećaš neugodno, postoji mogućnost ispiranja crijeva koje možeš napraviti prije seksa. Jedno pravilo: nakon analnog seksa neka tvoj partner opere penis u slučaju da ćete imati vaginalni seks. Naime, bakterije iz crijeva mogu uzrokovati upale i gljivična oboljenja u vagini. 

Možda vas zanima Napravi sama kod kuće valove baš kao kod frizera! Rubrika Beauty Beauty

5. Žena je ponižena 

Žene često misle da ih muškarac ponižava za vrijeme analnog seksa. OK, istina je da im predajemo kontrolu i da je analni seks vrlo često ispunjenje maštarija snažnijeg spola. Ali, naš strah je neosnovan. Preuzmi kontrolu i određuj ritam. Drugačije ovaj oblik seksa ne funkcionira kako treba.    

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0