Love&Sex

Najgluplji i najbolji savjeti za flertovanje za emancipirane žene

Na tulumu, kod hladnjaka u trgovini ili na Tinderu – flertovanje iziskuje određenu suptilnost. Ali, ako mu se želiš svidjeti, to ne znači da moraš biti pristojna, zar ne?

Kad čitamo savjete za flertovanje samozvanih stručnjaka, to nekako drugačije zvuči: „Nosi crvenu odjeću, igraj se s kosom i postavljaj mu puno pitanja i on će se sigurno zaljubiti u tebe“ – zar stvarno? Emancipirane žene poput tebe sada sigurno okreću očima! 

Kad si zadnji puta flertovala? Prvi korak kod upoznavanja odavno više nije „muška zadaća“. Ali, kako najbolje uletjeti muškarcu koji nam se sviđa, a da ne ispadnemo glupe? 

Što je uopće flert? 

Ozbiljan problem: što je flert? Moramo li – kao u trećerazrednim hollywoodskim filmovima – uvijek pogledavati prema objektu požude, treptati okicama i smješkati se, smješkati, smješkati? Ili ga pozdraviti uz neku glupu dosjetku? Na „Hrvatskom jezičnom portalu“ piše: flertovati: 1. imati flert s kime, flertati; 2. općenito, očijukati, koketirati, izazivati što. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies
 
Mora li se flert uvijek povezivati sa seksom? Glupost! Flertovanje je apsolutno spontana igra. Ako se šalimo s konobarom koji nam donese piće, razmijenimo nekoliko lijepih riječi s tipom u autobusu ili u čekaonici, to ne znači da s njim želimo romantičnu ili bilo kakvu drugu vezu. Ponekad nam se jednostavno s nekim sretne pogled, nasmijemo se i započnemo spontani razgovor – bez neke promišljene namjere. 

Možda vas zanima 4 zavodničke taktike kojima nijedan muškarac ne može odoljeti Rubrika Love&Sex Love&Sex

Flertovanje u vezi – smije li se to? 

Naravno! Mala provokacija, nježno zadirkivanje – to poboljšava raspoloženje. Ali, kako to izgleda s drugima? Je li flertovanje s drugima prevara? To ovisi o tvom partneru. Ako je bolesno ljubomoran, to onda može biti ozbiljan problem. Ako nije, onda samo naprijed – mali flert bez tjelesnog kontakta može ti ojačati samopouzdanje – a to nikada ne može štetiti. Oprez: flertovanje bi netko mogao shvatiti kao zeleno svjetlo – budi oprezna i drži rastojanje! 

7 savjeta za flertovanje direktno iz pakla

Kad je riječ o flertovanju, takozvani „treneri za flertovanje“ imaju potrebu poučiti cijeli svijet najgorim savjetima za flert. Oni se temelje na dosadnim klišejima iz proteklog tisućljeća. Takve savjete rijetko tko može shvatiti ozbiljno. Donosimo 7 najgorih savjeta za flertovanje – s kojima ćeš gotovo sigurno sve napraviti pogrešno! 

1. „Budi zvijezda, budi jedinstvena!“ 

Ozbiljno: ako ti se netko sviđa, to mu pokaži – i to direktno. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Svi savjeti za odjeću i make-up 

Naravno da ne želimo prvi puta sresti muškarca iz snova prljave i znojne – ali ako je stvarno cool lik, onda mu čak ni to neće smetati. Svaki savjet kako se odjenuti ili našminkati vrlo je upitan – jer ti želiš biti TI.

Možda vas zanima Što se događa u tijelu kada flertaš? Rubrika Love&Sex Love&Sex

3. „Seks prodaje“ 

Duboki dekolte, kratka suknja, odvažan outfit – muškarce kojima je jedino to važno ne želiš ni upoznati. 

4. Prvi korak je „muška stvar“ 

Naravno – a žene spadaju uz štednjak s kuhačom u ruci. 

5. „Uvijek promatraj muškarca ukoso i odozdo

To bi trebalo biti slatko i ranjivo, takozvani „Bambi pogled“. Ako želiš izgledati poput kokoši – samo naprijed. 

6. Strategije za „savršeni flert“ 

Nadamo se da smo ti uspjeli već dosad objasniti da nema univerzalne ili uvježbane strategije za flerovanje. 

7. „Grizi se za usnu“ 

Naravno, osobito ako imaš crveni ruž za usne… 

4 poštena savjeta za flertovanje 

Za sve one koje trebaju smisleni savjet za flertovanje, donosimo 4 korisna savjeta: 

1. Budi ono što jesi 

Možda ti i to zvuči klišeizirano, a i ima nešto u tome! Primjerice: vidimo nekog tipa koji nam se svidi i već se počne okretati misao vrtuljak. Pa ajde, glavo, reci nešto, smisli nešto što ćemo reći kako bismo djelovale šarmantno i malo drsko – i što će djelovati na tipa ispred nas. Kakva glupost! Prva rečenica koju blebnemo vrlo je rijetko originalna – i to je sasvim OK! 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Budi hrabra 

Nedavno sam sjedila u vlaku, čitala knjigu i na nekim mjestima nisam mogla izdržati pa sam se glasno nasmijala. U jednom trenutku sam podigla pogled, a susjed nasuprot mene se smješkao i rekao mi: „Tako se lijepo smiješ!“ Cijeli dan bila sam dobre volje: prerijetko srećemo tako direktne dečke. Od tada i ja pokušavam biti takva i jednostavno reći što mi se sviđa. 

3. Nemoj se smatrati previše važnom 

Kada promatram svjetla na prozorima dok šećem gradom, shvaćam da iza svakog tog prozora živi barem jedna osoba koja ima jednako važan život poput mene, koja ima slične probleme, misli, osjećaje, želje… Ta spoznaja – banalna kakva jest – može nam dati do znanja da nismo baš toliko važni. Što to znači za flertovanje? Opusti se! Želiš nešto reći slatkom tipu, a nemaš riječi – pa što onda! Budeš sljedeći puta. 

4. Zaboravi sve savjete o flertovanju 

Kratko i bezbolno: zaboravi sve što si ikada pročitala o flertovanju, vidjela ili čula. Da, i naše savjete. Jer, budući da smo svi različiti, nema neke određene smjernice za flertovanje. Vjeruj onome od čega se osjećaš dobro i što te zabavlja. Draž flertovanja je u tome da je spontano, neplanirano – a tu nam strategije i savjeti više odmažu nego pomažu! 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0