Love&Sex

Misliš da su Francuskinje lude u seksu? Evo istine!

Na toliko strana čujemo o Francuskinjama kao o oličenju seksepila, strasti i žene koje pod normalno imaju ljubavnika. Vjerovala ili ne, prave Francuskinje (i Francuzi!) ispričali su nam pravu istinu o seksu - dakle, šokirat ćeš se.

Postoji ideja (od, kako bi se reklo, pamtivijeka) da je Francuskinja, ili češće Parisienne, utjelovljene idealne žene u očima druge žene jer, naravno, dečki ne puše takve priče. Ona je prije svega prirodna, ne voli se baš šminkati (osim tog famoznog crvenog ruža), kosa joj uvijek izgleda savršeno messy, vrlo je seksepilna i suptilno zavodljiva, samouvjerena, vitka i elegantna, ima urođeno dobar stil, puši, pije vino bes sustezanja, jednako tako jede i croissante, a ne dobije ni grama i, naravno, ludo je strastvena, pa i pomalo zločesta: imati ljubavnika? Nema problema, daj ga!

Zvuči li ova žena stvarno ili kao femme fatale iz literature i filma? Mislim, Francuskinje su prije svega obične žene, sigurno klišeji postoje s nekim razlogom, ali je li uistinu svaka žena "la Parisienne"? Okupila sam poznanice na nedavnom putovanju u Poitiers i Pariz i odlučila istražiti mit! U prvom serijalu razgovora pričale smo o ljepoti, zatim o odnosu prema tijelu i dijetama, a zadnja epizoda je svakako najškakljivija: seks.

via GIPHY

Čula sam jednom komentar "Ma svaka Francuskinja ima ljubavnika, i to vjerojatno zato što joj ga je i mama imala". Ideja me nije zgrozila ta ideja, ali stvarno se nisam s njom složila. Ipak, moram reći da sam bila uvjerena kako su Francuskinje jako otvorene u krevetu, da nemaju problema s mijenjanjem partnera i da su nekako zavodljive i strastvene na svakom koraku. E pa moram te razočarati - i nisu baš, a to kažu Francuzi. No idemo redom...  | Autor: 9gag 9gag

U Francuskoj općenito vlada klima u kojoj se ne gleda s osuđivanjem na (veći) broj partnera koji žena izmijeni tijekom života (svugdje ima frajera koji se ne osjećaju manje muževno ako im cura prešiša njegovu "brojku"), iako se i dalje donekle osjeti pritisak na djevojke koje se po broju partnera približe muškim listama. Istraživanja pokazuju da su Parižanke najaktivnije i da u prosijeku imaju na popisu 20-ak frajera do 30-e, ali naravno, nije jednako posvuda, a pogotovo u manjim sredinama, gdje je prosjek seksualnih partnera za žene 6,9. Onako, odokativno, nagađam da to nije tako daleko od nas Hrvatica. 

via GIPHY

Razgovor o seksu je izgleda ipak nešto zatvoreniji. Djevojke mogu donekle otvoreno pričati o seksu s frendicama i to samo ako ne vole kakve "čudnije" stvari u krevetu poput s&m, kakvog oblika fetišizma, analni seks... Ipak, napominju da u većim društvima u kojima ne poznaju sve ljude, ne pričaju otvoreno o seksu, drže se generalnih seksualnih preferencija, a bilo kakvi pomaci od "normale" često završe kao predmet sprdnje. Moja vlastita iskustva kod nas bili su otvoreniji razgovori, ne mogu suditi da je to svačije iskustvo, ali u najrazličitijim društvima otvoreno se razgovaralo o specifičnim preferencijama u krevetu i sa strane žena i muškaraca, i to bez ikakve sprdnje.  | Autor: 9gag 9gag

Svakako su mi najšokantnija saznanja vezana za sam seksualni čin. Naime, iako djevojke tvrde da vole isprobavati stvari i otvorene su u seksu (50% ih proba S&M), dečki misle suprotno! Prema njihovom stajalištu, Francuskinje su poprilično "statične" u krevetu i nisu iznimno maštovite. Stvari poput analnog seksa ili tehnike "dubokog grla" su popriličan tabu i više preferiraju "klasičniji" pristup u seksu, s dominantnijim muškarcem, ali ne u pretjerano neobičnim pozama. Francuzi su pak, navodno, jako otvoreni za eksperimentiranje, ali se često prilagođavaju ukusu partnerice. Evo, ako tebe ovo nije iznenadilo...

Možda vas zanima Ups! 9 stvari koje se svima događaju u seksu, a nitko ne priča o njima Rubrika Love&Sex Love&Sex

U svakom slučaju, ovo je slobodoumnija zemlja kada su u pitanju seks za jednu noć i međusobno dijeljenje partnera (u smislu, nije nužno problem ako je cura spavala s dva prijatelja iz društva i vice versa), ali izgleda da je pitanje ljubavnika nešto čime se mlađe generacije ne diče. Naglašavaju važnost balansa u odnosu kao nešto što vodi do obostranog zadovoljstva te da se samim time gubi potreba za varanjem. S druge strane, ispada da su manje maštoviti u ideji i praksi od Hrvata. Tko bi rekao, ha?!

 

Photo: miss7

Komentari 0