Love&Sex

Dokazano je: muškarci se pale na manje inteligentne žene

Američki znanstvenici napravili su istraživanje - koje otkriva muški kukavičluk

Biti pametan je seksi? Čini se kako je istina upravo suprotna! Naime, američki znanstvenici otkrili su da frajeri padaju na cure gluplje od sebe. 

U istraživanju su znanstvenici dali po jednom muškarcu i ženi test inteligencije. Potom su podijelili muškarcima rezultate – da vide jesu li bolje ili lošije od žena riješili test. Potom su frajeri morali ocijeniti koliko ih privlači ta žena. Rezultat: ako se žena pokazala boljom na testu, muškarci su je ocijenili manje poželjnom. 

U jednom od istraživanja pokazalo se to još jasnije: za vrijeme testa sjedili su muškarci i žene jedno pored drugih. Kad su nakon testa pročitani rezultati, muškarci su zamoljeni da odmaknu stolice od žene. Ako je neka žena bila bolja na testu, muškarac je znatno više udaljio stolicu od nje. Dakle, muškarci imaju potrebu tjelesno se distancirati od inteligentnije žene. 

Znanstvenici rezultat testiranja objašnjavaju na sljedeći način: muškarci smatraju konkurentnost, kompetenciju i analitičko mišljenje muškim osobinama. Pokaže li žena te osobine, to može oslabiti muške atribute. 

Photo: None

Komentari 0