Love&Sex

7 rečenica nakon kojih veze pucaju

Nema para koji se ne svađa. To je uostalom priznata metoda komuniciranja, no jedno je biti ljut, a drugo izgovoriti uvredu, pokazati mržnju, duboko ga povrijediti. Poslije takvih riječi ništa neće biti isto

Svakom od nas zna svašta izletjeti, posebno ako smo ljuti, isprovocirani ili i sami povrijeđeni. Većinu toga riješit će jednostavan "oprosti" kad se bura stiša, osim ako smo zaista pretjerale. Neke riječi udaraju nisko, ubadaju tamo gdje najviše boli i partner to neće zaboraviti još danima. Možda ni nikad, a to će onda biti stalan kamen spoticanja među vas dvoje.

1. Mrzim tvoje roditelje

Samo slijepac ne bi vidio da se ne slažeš najbolje s njegovima, ali dok su odnosi civilizirani svi to mogu podnijeti. No izjava da ih mrziš... Nije uopće bitno je li tvoj partner blizak sa svojom obitelj ili ne, ali baš ih mrziti... Mržnja je vrlo snažna i negativna emocija koja potiče mnogo loše energije i preduvjeti za svađu su tu. Možda i njemu ide na živce, ali ovako će ih uinat zdušno braniti, čak i kada je u krivu. Jer, ipak su mu to roditelji. Ne možeš brisati pod s njima. 

 | Autor: Promo Promo

2. Seks nam je koma

Helou???? Malo je muškaraca toliko sigurnih u sebe da ovo neće shvatiti kao izravan napad na svoju muškost, centrimetre i vještinu. Mogla si mu ga jednostavno i odrezati, toliko će seks postati bolji nakon te izjave. Kriza u spavaćoj sobi ne mora biti ništa strašno, no kako bi se stvari popravile treba biti ženski mudar, a s njim razgovarati u rukavicama. Nisi zadovoljna, seks je dosadan ili ga manjka ili on čini nešto krivo? Ne kritiziraj nego promjene uvedi pod krinkom predlaganja novih stvari, tvojih intimnih želja i maštarija. Ili sama poduzmi nešto. Napokon, nije samo jedan partner odgovoran za učmali seksualni život niti bi samo jedan trebao to rješavati.

3. Nisam sigurna volim li te još

Auč! Pa to bi čovjek trebao nakon toga napraviti? Čekati egzekuciju ako nakon mjesec, dva ipak zaključiš da ga ne voliš? Biti sretan dok traje, makar ovako kilavo? Rečenica boli kao šamar i što je još gore na zna što da sada poduzme. Kako ćeš ga to opet "sigurno zavoljeti"? Te stvari prvo riješi sama sa sobom. Sumnjati da nekog ne voliš je samo po sebi sumnjivo - očito je da to nije to. A ako nije, reci to naglas i nemoj čovjeka mučiti. Ako ga ipak voliš, treba(te) se primiti posla i poraditi na onome zbog čega si nezadovoljna. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

4. Gadiš mi se 

OK, ovo je stvarno ružno. Tko se ne bi uvrijedio? No njegova (ne)higijena može biti problem u vezi i to veliki problem. Nečiji miris može imati presudan utjecaj na naše osjećaje pa stoga stvar treba riješiti. Možda da probaš sa seksom pod tušem, da ga motiviraš? Pa kasnije preusmjeri na seks nakon tuša. Kao nagradu što se oprao. Kad tuširanje počne povezivati s tom pozitivnom slikom, možda nastavi sam. Rečenica "gadiš mi se" zabranjena  je i u slučaju da vam smeta njegova debljina ili bilo što drugo. Neće ništa promijeniti, zato djelujte izokola. Kolačić za sve što dobro napravi.

5. Tvoji prijatelji i ja? Zaboravi!

Nemoguće je sa svima kliknuti tako da u mnoštvu njegovih prijatelja sigurno ima netko tko ti ide na živce (i obrnuto). Ipak, prijatelje svog dragog ne treba osuđivati, nego ih treba prihvatiti takve kakvi jesu. To je njegov izbor, većina ih je bila tu i prije tebe i treba to poštovati. Ako ti ne pašu, druženja svedi na minimum - svoja druženja s njima. Njemu ostavi njegovo vrijeme s frendovima. Dugogodišnja prijateljstva ionako ne bi trebala utjecati na zdravu vezu. Ako baš s nekim imaš posebno velik problem, s dotičnom osobom otvoreno porazgovaraj. 

 

via GIPHY

6. Želim spavati s drugim muškarcima

Što je prvo bilo, kokoš ili jaje? Nezadovoljna si vašim seksualnim životom pa si pokušavaš pomoći sa strane ili to već radiš pa je to stvorilo problem? U svakom slučaju, nevjera, ovakva ili onakva pokazatelj je da u vezi nešto debelo ne štima. Nisi sretna, a kad to rješavaš tražeći avanture s drugim muškarcima stvari su već otišle jako daleko. Hoćete li to moći popraviti? Nije baš vjerojatno, ali tko će ga znati... 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

7. Ne želim imati djecu s tobom

Ovo treba raščistiti što prije, makar zbog toga prekinuli. Planiranje obitelji je važan dio zajedničke budućnosti svih parova i važno je otvoreno i iskreno razgovarati. Ako jedan partner žarko želi djecu, a drugi bi radije skočio s petog kata nego ih imao to je izgubljena situacija. Onog koji želi nije pravedno osuditi na život bez djece. Onog tko neće, nije pravedno natjerati. Reći što želiš je dobro, samo svi moraju biti sigurni što doista žele. Tko ne zna tipa koji je s nekim prekinuo jer ne želi djecu, a onda ponosno šetao po kvartu trojčeke koje je napravio prvoj sljedećoj?  

via GIPHY

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0