Love&Sex

7 pitanja o analnom seksu koja se ne usudiš pitati

Analni seks je oduvijek svojevrstan taboo čisto jer se radi o stražnjici, o kojoj volimo pričati samo ako se radi primjerice o "primjerku" Davida Beckhama

Prije nego li pomisliš na kakvo seksualno pitanje, znaj da nisi jedina koja se isto upitala. Seks je fantastičan i možda još nije istražen sasvim do kraja (hello, gdje je G spot?!), no jer se radi o intimnom činu, o njemu ne volimo baš sasvim otvoreno razgovarati. Osim fetiša, vjerojatno je najneugodnija seksualna tema analni seks - iako ne bi trebala biti! 

Kako uopće funkcionira mehanika čina? Može li biti prljavo? Možeš li uz njega svršiti? Pitanja je pregršt, a ako nisi sigurna kako to pitati najbolju prijateljicu, dajemo ti odgovore na najčešća neugodna pitanja na koja si sigurno pomislila

Možda vas zanima Vjerovali ili ne - znanstvenici su doznali koji tip žena najviše voli analni seks Rubrika Love&Sex Love&Sex

1. Je li sigurno da partner ejakulira tijekom analnog seksa?

Ako si u vezi i sigurna si da oboje nemate niti jednu spolnu bolest, sasvim je sigurno da ejakulira u tebe.

2. Je li normalno da postoje fekalni tragovi?

Mogla bi vidjeti ostatke fekalne tvari na prstima, igračkama i penisu nakon seksa.
 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

3. Možeš li se prevenirati fekalne tragove nakon seksa?

Želiš li biti sigurna da si "čista", možeš obaviti veliku nuždu i otuširati se barem sat vremena prije seksa. 

4. Radi li kondom razliku tijekom seksa?

Kondom je obavezan seksaš li se s nekim tko nije tvoj stalni partner te ako nisi sigurna imate li ti ili on kakvu spolnu bolest ili smetnju. Preko analnog seksa najčešće se prenosi HIV, i čak je 13 puta vjerojatnije da će HIV pobrati "primatelj", a ne "davatelj". Osim toga, kondom sprječava da djeličak fekalne tvari ostane u urinarnom kanalu tvog partnera, što može voditi do raznovrsnih upala koje nisu opasne, no svakako su neugodne. Inače, razlika s kondomom i bez je kao i kod vaginalnog seksa.

5. Koji je najbolji način za izbjeći bol tijekom penetracije?

Jedino što možeš je uzeti PUNO lubrikanta i imati pažljivog partnera. Ako forsiraš svoje tijelo na analni seks (ili tijelo svog partnera), seks sigurno neće biti ugodan. Osjećaj koji se može pojaviti je zatezanje, koje lako preraste u bol - tada probaj s više lubrikanta, a ako ne ide odustani i probaj ponovno drugi put. Dobra ideja za predigru je probati prvo s prstom ili s malim "butt plugom", a onda prijeći na penis. Možeš biti i "stisnuta" radi mišića koji nisu opušteni, pa se prije seksa probaj relaksirati - no prije svega nemoj se tjerati na ništa što ne želiš. Kada osjetiš da jako želiš analni seks, bit će puno lakše i ugodnije seksati se.

6. Mogu li zatrudnjeti?

Ne jer analni kanal je dio probavnog sustava, tako da ne postoji šansa za trudnoću.  | Autor: thinkstock thinkstock

7. Mogu li postići orgazam od analnog seksa?

DA! Kako klitoris ima specifičan oblik koji se proteže i kroz unutrašnjost tijela, tako se i proteže sve do anusa. Analni orgazam se događa kada dolazi do indirektne stimulacije G i A točki, kroz "zid" koji odvaja rektum i vaginu.

Photo: Getty/Guliver
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • hircus

    analni sex biti će obostrano ugodan i nimalo bolan,ako se pravilno pripremite.poželjno je svakako dobro pražnjenje debelog crijeva i dodatni odlazak pod tuš,gdje ćeš uz ugodno tuširanje anusa toplom vodom( oprez,pritisak vode tuša mora biti blag) opustiti mišiće i onda ... prikaži još!