Love&Sex

6 ženskih osobina koje su muškarcima najprivlačnije

Postoje određene stvari koje muškarcima mogu zamutiti razum, tvrde razna istraživanja

Ljepota se nalazi u oku promatrača – netko voli druge stvari, smatra druge oblike i odlike lijepima. Međutim, znanstvenici navode šest obilježja koje većina gospode smatra u jednakoj mjeri lijepima. 

Prema članku objavljenom na portalu Bussines Inisder, muški je mozak evolucijski programiran da pronađe zdrave i plodne žene s kojima se može pariti – a njih prepoznaju prema određenim značajkama. 

Ovih 6 značajki signalizira muškarcima: „Ti si ona prava!“ 

1. Visoki glas. Jedno istraživanje pokazalo je da muškarce pali visoki ženskasti glas, jer ih asocira na mladost i nježno žensko tijelo. 

2. Crveno. Znanost je pokazala da nije mit činjenica da muškarci skaču na crvenu boju. Svejedno radi li se o ružu za usne, crvenoj haljini ili seksi modnim dodacima u boji ljubavi – na frajere crveno djeluje poput magneta. 

3. Širi bokovi. To se povezuje s plodnošću. U mozgu muškarca još postoji pračobansko zvono iz pradoba - koje zazvoni kad ugledaju „plodnu ženku“. 

4. Malo šminke. Znanstvenici tvrde kako muškarce više privlače prirodne žene od onih koje se skrivaju pod prst debelim slojem šminke. 

5. Smiješak. Više istraživanja je pokazalo da ljudi koji se smiju automatski djeluju privlačnije. Tako su i nama privlačniji muškarci koji se često smiju od mrguda. 

6. Zdrava kosa. Možda zvuči smiješno, ali lijepa i sjajna kosa također se povezuje s plodnošću i zdravljem. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0