Love&Sex

6 iznenađujućih činjenica o ženskoj masturbaciji

Vrijeme je da malo bolje upoznamo same sebe

Ženska masturbacija - ovo je tema o kojoj se baš puno ne raspravlja, čak ni s najboljom frendicom na kavi, zar ne?! Ipak, nešto se o njoj tu i tamo dozna, barem zahvaljujući znanstvenicima. Oni sa sveučilišta Arizona napravili su istraživanje među ženama različitih dobnih skupina i prikupili neke činjenice o ženama i masturbaciji i, osim što su doznali da se žene u prosjeku samozadovoljavaju jednom tjedno, donijeli su još neke zanimljive činjenice:   

#1 Sve žene masturbiraju i, kako smo naveli, čine to u prosjeku jednom tjedno. No, u prosjeku znači to da dok su neke žene vodile ljubav s najdražom osobom na svijetu (sobom, dakako) svaki dan, neke su to radile svakih nekoliko tjedana. Ipak, svaka od ispitanica je rekla da to radi...

#2 Seks igračke su uključene - većina ispitanica kaže da u solo, ali i igricama s partnerom, zna koristiti neko seksualno pomagalo, no, veći dio žena to ne koristi za penetraciju već za stimulaciju klitorisa.

#3 Ponekad im se to čini kao veliki trud - iako su ispitanice uglavnom pozitivne oko solo-seksa, one primijećuju i frustrirajuću stranu. Najčešće pritužbe? Ponekad ne mogu dosta dugo doživjeti orgazam ili moraju masturbirati nakon seksa s partnerom koji ih nije znao zadovoljiti.  
 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

#4 Dio žena misli da je to ipak 'muška igra' -  neke ispitanice smatraju da muškarci imaju veću potrebu redovito masturbirati, a dio njih kaže da uglavnom masturbira pred partnerom jer ga to uzbuđuje, više nego nju samu.

#5 To ne mora biti posebno romantičan događaj - većina ispitanica je rekla da ovome dijelu svog života ne posvećuje pretjerano pozornosti već da im je samo važno da to, kako-tako, obave.

#6 Masturbacija je za većinu ispitanica genijalna - mnoge žene koje su sudjelovale u anketi rekle su da im solo-seks pomaže da se bolje povežu sa svojim tijelom, smanjuje stres i napetost, zabavan im je i pruža ugodu te pomoću masturbacije bolje upoznaju sebe i uče što im godi.  A i donosi orgazme ;)
 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0