Love&Sex

5 preduvjeta za savršeni poljubac

Neki su jednostavno blagoslovljeni nevjerojatno zamamnim i voluminoznim usnama – kao stvorenima za poljubac…

Poljubac je jedna od najintimnijih doživljaja između dvije osobe - znak je naklonosti, zaljubljenosti, ljubavi… Mnogi strahuju pred prvim poljupcem, mnogi se pitaju kakav će biti, mnogi maštaju o njemu. Neki pak toliko detaljno razmišljaju o poljupcu da analiziraju kako im izgledaju usne, kako se našminkati, treba li pokazati zube, koliko treba koristiti jezik i tako dalje. Međutim, poljubac postoji da se u njemu uživa – stoga se trebaš opustiti, prepustiti i pratiti ove savjete  - i doživjet ćeš predivan, nezaboravan poljubac…

Piling usana 

Dobra vijest. Šećer ponekad nije loš za nas! Naime, s maslinovim uljem možeš lako napraviti kod kuće piling za usne s kojim ćeš otkloniti umrle stanice kože sa usana. Bonus: kad s kažiprstom masiraš usne ovim pilingom, onda istovremeno pospješuješ krvotok usana – pa one djeluju nešto punije. 

Važna je njega 

Najbolji make-up neće koristiti ako usne nisu dobro njegovane. Naime, samo ako je koža usana dobro opskrbljena vlagom, onda poljubac u usta može biti ugodan. Dakle, nabavi neki dobar proizvod za njegu i vlažnost usana – najbolje na prirodnoj osnovi. 

Ključno je ocrtavanje 

Svejedno je voliš li usne namazati žarkom crvenom ili nekom prirodnom nijansom – olovka za usne je „must-have“ za sve koji žele dati malo volumena usnama. Ali, oprez: ako iscrtavaš usne izvan njihova prirodnog ruba, treba nacrtati crtu malo iznad „srca“ na gornjoj usni, ali zapravo, crta treba pratiti onu prirodnu tvojih usana. Inače će djelovati „nacrtano“. 

Pokaži svoje zube 

I higijena zuba izuzetno je važna: francuski poljubac slađi je ako su zubi fino njegovani. Pri tome se ne radi o savršenom položaju i izgledu zuba (iskreno, tko to ima?!). Međutim, žuti zubi odvući će pogled od lijepih usana. Stoga je potrebno najmanje dvaput dnevno dobro oprati zube da se skinu tvari koje mogu „obojati“ zube – poput kave ili crnog vina. 

Pusice 

Iskreno: usne su tu da ih se ljubi! A za dobar francuski poljubac preporučuje se vježbanje. Dakle, možda je vrijeme za malo treninga… 😉 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0