Love&Sex

5 pravila za uspješni flert porukama

Od bezličnog „Hej!“ do pravopisnih pogrešaka – neke stvari definitivno treba izbjegavati kod flertovanja

Danas često flertovanje i prvo „približavanje“ počinje preko aplikacija poput Whatsappa ili Vibera ili, naravno, dobrog starog SMS-a. Koliko god se to činilo praktičnim, moguće je dopisujući se napraviti puno pogrešaka te otjerati novu simpatiju prije nego što ste se uopće pošteno upoznali. Zato je američki sociolog Eric Klinenberg, zajedno s komičarem Azizom Ansarijem napisao knjigu o današnjem flertovanju. Njih dvojica intervjuirali su stotine ljudi iz cijelog svijeta te su prenijeli njihove chatove – sakupili su, analizirali i ispisali najčešće pogreške. 

Možda vas zanima U čemu spavate ti i tvoj muškarac i što to govori o vašoj vezi? Rubrika Love&Sex Love&Sex

Ove definitivno treba izbjegavati: 

1. „Hej!“ pogreška

Obično „Hej!“ (ne daj Bože „Hej, momak!“) može biti prvo što ti padne na pamet. Jer, u krajnjoj liniji, ne poznaš ga dobro. Zbog toga ti je teško napisati nešto osobno. Ako već želiš početi „pozdravom“, onda barem napiši njegovo ime (na primjer, „Hej, Ivane!“). Idealno bi bilo napisati neku pozitivnu primjedbu (na primjer: „Puno hvala za piće i ugodan razgovor jučer!“). Tako će i njemu biti lakše odgovoriti, odnosno započeti razgovor. 

via GIPHY

Možda vas zanima Napravi sama kod kuće valove baš kao kod frizera! Rubrika Beauty Beauty

2. Problemi s terminima 

Teško je pronaći zajednički termin za prvi spoj dok se još ne poznajete. Osim toga, nerado ćeš najboljoj frendici otkazati dogovoreni izlazak zbog nekoga koga baš ne poznaješ. Međutim, pokušaj svakako izbjeći filozofiranje i dugotrajno dogovaranje oko izlaska – ako u početku komplicirate, kako će tek biti kasnije? Okolišanje i nesigurnost će samo crpiti pozitivnu energiju iz chata.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda vas zanima Najgluplji i najbolji savjeti za flertovanje za emancipirane žene Rubrika Love&Sex Love&Sex

3. Predugačke poruke 

Kao što se ne preporučuje poslati jednostavni „Hej!“, nije dobro ni slati beskonačne kobasice od poruka. Dugačke tekstove nitko rado ne čita na chatu. To je mjesto za neobavezne i zabavne poruke. Predugačka poruka (još je strašnije ako sadrži razna pitanja) nepotrebno komplicira razgovor, odnosno radi pritisak na sugovornika. 

via GIPHY

4. Loš pravopis 

Iskreno: što možeš očekivati od nekoga tko se uopće ne trudi paziti na vlastiti jezik? Naravno, nitko na kaže da moramo biti gramatički genijalci, ali ako nismo sigurne kako se piše neka riječ – nije li jednostavnije ne napisati je, odnosno drugačije formulirati poruku? Naravno, možemo i pogledati u pravopis. Kako god – nemoj slati poruke pune pravopisnih i gramatičkih pogrešaka. Loše pisanje znači loša naobrazba – a to nije nimalo seksi. 

via GIPHY

Možda vas zanima Isprobale smo proizvod koji se proda svakih 1,8 sekundi Rubrika Beauty Beauty

5. Nejasnoće 

Izbjegavaj pitanja s kojima sugovornik ne zna što bi, odnosno može li jasno odgovoriti. Pitanja poput: „Hoćemo li još nešto raditi?“,  stvaraju mu nepotreban pritisak. Radije odmah predloži nešto konkretno (i tako bi te vjerojatno pitao: „A što imaš na umu?“ ili „Što bi željela?“). Onda druga strana može to prihvatiti li predložiti nešto drugo. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0